hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gülen cemaatine Azerbaycan'da şok

    Gülen cemaatine Azerbaycanda şok
    expand

    Azerbaycan Eğitim Bakanlığı, Fethullah Gülen cemaatine ait Damla yurdunun bulunduğu binanın kira sözleşmesini yenilemeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim Bakanlığı, yüksek öğretim kurumlarında başarılı ve yetenekli öğrencilerin farklı sınıflarda eğitim almasını öngören yeni bir program başlattı.

    Bakanlık yetkilileri, "SABAH" ismi verilen ve birinci sınıfta üstün başarı gösteren üniversite öğrencilerinin farklı sınıfta bir araya getirilerek, özel eğitime tabi tutulmasını öngören yeni programı kamuoyuna duyurdu.

    Bakanlık Genel Sekreter Yardımcısı Yakup Piriyev, yeni parogramla ilgili düzenlenen basın toplantısında, ülkenin hızla kalkındığını ve bunun için gereken kadro ihtiyacının karşılanması sorununu yeni eğitim programıyla çözmeyi amaçladıklarını anlattı.

    Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bin 300 öğrencinin bu programa dahil edileceğini bildiren Piriyev, "Maddi durumu kötü olan öğrencilerin yurt ve yemek ihtiyacı devlet tarafından karşılanacak. Bugün birçok üniversitenin yurdu yok. Fakat Mimarlık ve İnşaat Üniversitesine ait Damla yurdu, Eğitim Bakanlığının bünyesinde bulunuyor. Önümüzdeki dönemde 'SABAH' programına dahil edilen 300 öğrenci o binaya yerleştirilecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim Bakanlığının, Damla yurdunun yönetimiyle kira sözleşmesini yenilemeyeceği, bu eğitim döneminin sonunda binanın boşaltmasını istediği öğrenildi.

    Yurt yetkilileriyse Bakanlıkla görüşmelerin sürdüğünü belirti.

    Binası Eğitim Bakanlığının varlıkları arasında bulunan Damla yurdunun 15 yıldan fazla süredir Gülen cemaatine ait olduğu biliniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow