hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas ateşkesi kabul etti, İsrail reddetti!

    Hamas ateşkesi kabul etti, İsrail reddetti
    expand

    Hamas, 14.00 itibariyle insani amaçlı ateşkesi kabul ettiğini açıkladı. İsrail Adalet Bakanı Tzipi Livni ise, "İsrail Hamas'ın yeni ateşkes talebini değerlendirmeye hazır" dedi. Ateşkes talebini görüşen İsrail, olumsuz yanıt vererek reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Livni, İsrail devlet radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail'in dün "insani ateşkes talebine karşılık verdiğini" ancak Hamas'ın bunu deldiğini ve İsrail ordusunun da buna karşılık verdiğini söyledi.

    ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ateşkes şartları hususunda "sunduğu fikirlerin" İsrail'in talepleriyle uyuşmadığını savunan Livni, söz konusu önerinin bölgede "Müslüman Kardeşler'in radikal eksenini güçlendireceğini" belirtti.

    Livni, öneriyle ilgili ise ayrıntılı bilgi vermedi.

    Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'i misafir ettiği için Katar'ı kınayan Livni, "Meşal, uzaktan halkına savaş gönderiyor ancak bedelini ödemiyor" ifadelerini kullandı.

    Hamas, BM'nin sunduğu, "24 saatlik ateşkes önerisinin" Filistinli gruplar tarafından kabul edildiğini ve söz konusu ateşkesin bugün saat 14.00'te başlayacağını duyurmuştu.

    İsrail öneriyi reddetti
    İsrail Hükümeti'nin, Hamas'ın kabul ettiğini açıkladığı, BM'nin sunduğu "24 saatlik ateşkes önerisini" görüşmeye başlamıştı. Ateşkesi görüşen İsrail hükümeti öneriyi reddettiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyla ilgili olarak bir tweet atan Netanyahu, Hamas'ın kendi ateşkes önerilerini dahi reddettiğini söyleyedi. Netanyahu, İsrail'in dört ateşkes önerisine de olumlu yanıt verdiğini söyledi. Sivillerin hedef olmadığını bir kez daha yineleyen Netanyahu, taviz vermeyeceklerini söyledi.

    GAZZE SALDIRISINI BÖYLE İZLEDİLER

    BU KAÇINCI BOZULAN ATEŞKES?

    Bilanço ağır

    İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı tarihten bugüne kadar 43 askerinin öldüğünü bildirdi. Biri Tayland'lı 3 de sivil hayatını kaybetti.

    İsrail saldırılarında ise bugüne kadar, çoğu sivil en az bin 49 Filistinli hayatını kaybetti, 6 bin civarında kişi yaralandı.

    Çolpan İlhan'a hakkını helal etmedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow