hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hastane lobisi"

    Hastane lobisi
    expand

    Almanya'da hastanelerde hijyen koşullarını denetleyen Ulusal Tavsiye Merkezi'ne göre, hastanelerde yılda 400 bin ile 600 bin kişi enfeksiyon kapıyor. Bu enfeksiyonlardan yaşamını yitirenlerin sayısı ise yılda 7 bin 500 ile 15 bin arasında değişiyor. Ancak Alman Hastane Hijyeni Derneği (DGKH) Başkanı Klaus- Dieter Zastrow bu sayıların gerçekçi olmadığını ve "hastane lobisi" tarafından az gösterildiğini ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DGKH Başkanı Klaus-Dieter Zastrow, Almanya'da her yıl en az 40 bin kişinin hastanelerdeki bakterilerden yaşamını yitirdiğini söyledi. Zastrow, hastanelerdeki hijyen yetersizliği nedeniyle hastalık kapanların sayısının yılda ortalama bir milyon olduğunu açıkladı.

    Almanya'da 2011 yılında çıkartılan Enfeksiyon Koruma Yasası ile katı uygulamalar getirildi. Fakat Klaus- Dieter Zastrow güçlü lobisi olan hastanelerin bu yasayı uygulamada pek istekli davranmadıklarını ifade etti. Bunun yerine hastaneler ile Federal Sağlık Bakanlığı tasarruf etmek için konuyu önemsiz göstermeye çalışıyor.

    Zastrow, hastalık bulaşma oranı yüksek olan hastanelerin internette açıklanmasını istiyor. Böylece hastalar bu hastanelere gitmeme tercihini kullanabilecekler. DGKH Başkanı Klaus- Dieter Zastrow, bir hastanenin cerrahın hijyen koşullarına riayet etmemesi durumunda, cerrahın işine son verebilmesi gerektiğini ve yasanın buna imkanı tanığını da belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow