hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda Dışişleri Bakanı İstanbul'da Suriyeli muhaliflerle buluştu

    Hollanda Dışişleri Bakanı İstanbulda Suriyeli muhaliflerle buluştu
    expand

    Türkiye'yi ziyaret eden Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi almak için İstanbul'da Suriyeli muhaliflerle görüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıda, Esad güçlerinin çembere almaya çalıştığı Halep ile muhaliflerin son kalesi El-Va'r Mahallesi'nin bulunduğu Humus kentlerindeki gelişmeler değerlendirildi.

    Humuslu muhalif Halid Ebu Salah, Esad rejiminin güney ve batıdan sonra şimdi de Halep'i kuzey kırsalından ayırarak çembere almaya çalıştığını ve bu amaçla "Hizbullah, İran Devrim Muhafızları ve 27 Iraklı etnik grubun desteğini aldığını" söyledi.

    Kuzey Kore'den ABD'ye şok teklif

    Salah, Suriye'ye dost ülkelerin muhaliflere silah ve gıda yardımı yaparak rejim güçlerinin ilerlemesini durdurulabileceğini, dolayısıyla da şehrin çembere alınmasının engelleneceğini kaydetti.

    Humus'tan skype aracılığıyla toplantıya katılan Velid el-Faris ise 150-200 bin kişilik nüfusuya El-Va'r Mahallesi'nin Esad güçlerinin bombardımanı nedeniyle gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı çektiğini ifade etti.

    "O CD'leri Baransu hazırladı" iddiası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollanda Dışişleri Bakanı Koenders de ülkesinin Humus'un ihtiyaçlarını pazartesi günü toplanacak BM Güvenlik Konseyi'ne taşıyacağını ve bu amaçla da Suriye'ye dost ülkelerle iletişime geçeceğini söyledi.

    Toplantının amacının, "siyasi kutuplaşmalardan uzaklaşarak gençlerle tanışmak ve yaşananları birinci ağızdan duymak" olduğunu söyleyen Koenders ayrıca Humus'ta öldürülen Papaz Francis van der Lugt için yaptıklarından ötürü gençlere teşekkür etti.

    Demirtaş: "HDP, Başbakandan bir şey talep etmiyor artık"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow