hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda'yı kilitleyen Türk!

    Hollandayı kilitleyen Türk
    expand

    Hollanda'da Rotterdam yakınlarındaki Dordrecht kentinde yaşayan Mustafa Karaşahin, intikam almak için, Şehir İdaresi'ne iki yıl içinde 3 bin 500 dilekçe yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasalar gereği dilekçelere 4 hafta içinde cevap vermek zorunda olan Şehir İdaresi, dilekçelere cevap verebilmek için özel memur görevlendirdi.

    Ancak dilekçelere cevap vermekte yine de yetersiz kalan kurum, Mustafa Karaşahin'i mahkemeye verdi. Şimdi cezaevine girme ihtimali olan Mustafa Karaşahin ise, “Cezaevinde dilekçe yazmak için daha bol vaktim olur diyor.

    İşte "Soma için" çıkarılan torba yasanın ilk mağdurları!

    GAYRİMENKULLERİ SATILINCA SAVAŞ BAŞLATTI

    Alman Der Spiegel Dergisi'ne de konu olan Dordrecht Şehir İdaresi ile Mustafa Karaşahin arasındaki anlaşmazlık, Karaşahin'in gayrimenkulleri yüzünden başladı.

    Dordrecht Belediyesi iki yıl önce, toplam 42 gayrimenkulü olan Şahin'e bazı kiracıları yüzünden ve yangın güvenlik kurallarını ihlalden para cezası kesti.

    Yurdum İnsanı

    Hollandayı kilitleyen Türk

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa Karaşahin, haksız bulduğu bu cezaları ödemeyince gayrimenkullerinden ikisi icra yoluyla satıldı.

    Bunun üzerine Karaşahin, Şehir İdaresi'ne bazı günler 70'i bulan sayıda dilekçe yazarak çeşitli konularda bilgi istedi. Hollanda yasalarına göre, resmi kurumlar dilekçelere 4 hafta içinde cevap vermek zorundalar. Aksi takdirde kurum, dilekçe sahibine bin 260 Euro'ya kadar para ödemek zorunda. Köşeye sıkışan Dordrecht Şehir İdaresi, dilekçelere cevap yetiştirmek için memur aldı.

    CIA açıkladı: "IŞİD'e katılmak için 80 ülkeden 15 bin savaşçı gitti"

    KARAŞAHİN'İ MAHKEME DE DURDURAMADI

    Dilekçelere cevap verebilmek için çoğu kez hukukçulardan ve farklı uzmanlardan görüş almak gerekiyordu. Dilekçelerin yıllık maliyeti yarım milyon Euro'yu bulunca Şehir İdaresi mahkemeye başvurdu. Geçtiğimiz mart ayında mahkeme, Mustafa Karaşahin'in resmi kurumlara ayda en fazla 10 dilekçe yazabileceğine karar verdi.

    Ölü askeri böyle sürüklediler

    Ancak mahkemenin kararı da Karaşahin'i durdurmaya yetmeyince fazladan yazdığı her dilekçe için para cezası kesildi. Bu para cezalarının miktarı ise 300 bin Euro'yu buldu. Fakat Mustafa Karaşahin bu cezaları da ödemeyince cezaevine girme ihtimali doğdu. Karaşahin'in cezaevine girip girmeyeceğine mahkeme karar verecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanser hastası olan eşinin her anının fotoğrafını çekti

    DİLEKÇE TERÖRÜ

    Bu arada Hollanda'da Mustafa Karaşahin'in dilekçe hakkının sınırlandırılmasının insan haklarına aykırı olup olmadığı tartışılmaya başladı.

    Bürokrasiyi kendi silahıyla vurduğunu belirten Mustafa Karaşahin, belediyenin kendisini küçümsediğini ve direnmeye devam edeceğini ifade ediyor. Çaresiz kalan yetkililer ise, Karaşahin'in yaptıklarını “dilekçe terörü olarak nitelendiriyorlar. Mustafa Karaşahin'in bu ilginç direnişi ise dünya medyasında geniş yankı buldu.

    Evlilik sözleşmesine göre Brad Pitt aldatırsa...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow