hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HuffPost Arabi'den: "Marhaba!"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    ABD'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden Huffington Post'un Arapça versiyonu yayın hayatına başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HuffPost Arabi, diğer Huffington yayınlarının yaptığı gibi tek bir ülke üzerinde yoğunlaşmak yerine tüm Arap dünyasını kapsayacak bir iş yapıyor olacak. Nitekim Afrika'nın kuzeybatısından, Arap yarımadasının doğu ucuna kadar geniş bir alana yayılmış, 22 ülkede 377 milyon insan ve Brezilya'dan Japonya'ya sürgünlerde dağılmış bir çok Arap bulunmakta.

    Huffington Post'un kurucusu Arianna Huffington, Londra'dan 14. uluslarası yayınları HuffPost Arabi'yi Wadah Khanfar ve İntegral Medya Stratejileri ile birlikte sunuyor. 

    İlk yayınında Ürdün Kraliçesi Rania'dan internette daha çok Arap izlerini görmenin önemine, Suriyeli senaryo yazarı Hakam Al Baba'dan Arab Baharı sonrası karışıklığa, Suudi Arabistan'dan yazar, televizyon kişiliği İran'ın sürekli değişen bölge ilişkilerine, ülkesinin geçmişine ve geleceğine kafa yoran Mısır'lı genç bir şair ve aktiviste, internetin değişen etkilerine bakan Suriyeli genç bir kadın girişimciye ve Mısırlı, Sudanlı ve Ürdünlü öğrencilere yer verildi.

    Amerika'dan sonra en çok YouTube izleyicisine sahip olan Arap dünyası. Böylece bu projeyle Arap YouTuber'lar da ön plana çıkarttırılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Huffington, tüm bölgenin sorunlarını, çözüm planlarını ve yeniliklerinin, genel bir resmi aktararak sunmayı amaçladıklarını söyledi. Aynı zamanda açıkça bölgedeki cinsiyet eşitsizliğine ve dünyada en çok su kıtlığı çeken yer oluşuna da değinileceğini ekledi. 

     

    HuffPost Arabiden: Marhaba

    HuffPost Arabi'de ilk haberlerinde, Bağdat'ta bombalı saldırı sonrası olay yerine gidip çello çalan, müziği ile terrorist saldırılarından sonra da hayatın devam edebileceğini anlatmaya çalışan bir viyoloniste, Ummanlı genç bir mühendisin "icad"ı; cami ve mescidlerde abdest mekanlarını temizleyen akıllı robota, Suriyeli mülteci kamplarında duvarlara çizimler yapan bir sanatçıya ve mülteci kamplarında bağışlanan kıyafetleri yeniden tasarlayan Suriyelı mültecilere yer verilecek. 

    Huffington Post'un kurucusu Arianna Huffington, Wadah Khanfar ve İntegral MEdya Servisler'inin CEO ile ortaklıklarından çok memnun olduğunu belirttiyor. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow