hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Humus'ta okul bombalandı, çoğu çocuk 32 kişi öldü

    Humusta okul bombalandı, çoğu çocuk 32 kişi öldü
    expand

    Suriye'de Esad yönetiminin kontrolündeki Humus kentinde bulunan Akrame semtindeki iki okul dün bombalandı. Patlamalarda çoğu çocuk 32 kişi öldü, 115 kişi ise yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre, Humus’un Akrame semtindeki iki okulun yakınında kısa aralıklarla iki patlama meydana geldi. İki olayda, Yeni Akrame Okulunun önünde bomba yüklü aracın infilak ettiği, Akrame el-Mahzumi Okulunun önünde ise intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlattığı ifade edildi.

    İki okul bombalandı, çocuklar öldü

    Suriye resmi haber ajansı SANA'nın, Humus Sağlık Müdürü Hassan el-Cundi'ye dayandırarak verdiği habere göre, patlamalarda ölenlerin sayısı 32'ye çıktı, çoğu ağır 115 kişi yaralandı. Saldırılarda ölen ve yaralananların çoğu da çocuktu.

    SANA dünkü haberinde, patlamalarda 18 kişinin yaşamını yitirdiğini, çoğunluğu çocuk 40 kişinin yaralandığını bildirmişti.

    Erdoğan BM'de konuştu: "Çocukların öldürülmesine, masum kadınların alçakça katledilmesine..."

    Hükümet ÖSO'yu sorumlu tuttu

    Olayın sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmazken uluslararası ajanslar, bunun hükümetin kontrolündeki bir bölgede son zamanlarda yaşanan en kanlı saldırı olduğunu bildirdi. Hükümet ise saldırıdan Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) sorumlu tuttu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kobani'de çatışmalar şiddetlendi

    IŞİD Irak askerlerini vahşice öldürdü, fotoğraflarını yayınladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow