hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İncirlik Üssü ABD için neden çok önemli?

    İncirlik Üssü ABD için neden çok önemli
    expand

    Washington ve Ankara'dan Türkiye'deki hava üslerinin IŞİD'e karşı mücadelede kullanıma açılacağı duyuruldu. Bu üslerden en dikkat çekeni ise İncirlik. Peki İncirlik Üssü, ABD için neden çok önemli? İşte yanıtı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD, Türkiye'nin İncirlik Üssünü kullanıma açmasıyla IŞİD'e karşı hava operasyonlarının alanını genişletebilecek. Ancak daha da önemlisi, İncirlik Üssünün stratejik yeri. Üssün operasyon düzenlenen bölgelere yakınlığı ABD tarafından tercih edilme sebebi.

    IŞİD'le mücadelede kritik gelişme!

    İkinci neden ise, İncirlik Üssünün NATO standartlarında ve NATO operasyonlarında kullanılan, ABD ordusunun daha önce kullandığı bir üs olması.

    Şu anda Amerikan savaş uçakları, Suriye'deki IŞİD hedeflerini Kuveyt ve Basra Körfezi'nden kalkan savaş uçaklarıyla vuruyor.

    Şehit Yalçın operasyonunun ilk görüntüleri yayınlandı

    Şimdi ise, uzmanlara göre, artık istihbarat alındıktan bir kaç dakika sonra savaş uçakları IŞİD hedeflerine saldırabilecek.

    İncirlik Üssü 1990'larda ABD'nin Irak'ın kuzeyinde uçuşa yasak bölge uygulamasını denetlemek için kullandığı üstü. Daha sonra Afganistan ve Irak savaşları için lojistik merkez olarak işlev gördü.

    1991'deki Irak Savaşı sırasında aktif olarak kullanılan üste, Saddam Hüseyin'in Scud füzelerine karşı Patriotlar konuşlandırılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow