hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague görevinden ayrıldı

    İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague görevinden ayrıldı
    expand

    İngiltere'nin Muhafazakar Partili Dışişleri Bakanı William Hague, görevinden ayrıldı. Hague, Avam Kamarası'na liderlik yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhafazakar Partili Hague, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Avam Kamarasının lideri olarak görev yapmak üzere, bu akşam 4 yıldır sürdürdüğüm Dışişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum" ifadesini kullandı.

    53 yaşındaki William Hague ayrıca gelecek yıl Mayıs ayında yapılacak genel seçimde milletvekili adayı olmayacağını belirtti. Siyasette yenilenmenin iyi olduğunu kaydeden Hague, "26 yıldır milletvekilliği yapan biri olarak, yolumadevam etmek için doğru zaman" değerlendirmesinde bulundu. William Hague, 1997-2001 yıllarında dönemin muhalefet partisi olan Muhafazakarların genel başkanlığını yapmıştı.

    İngiliz basını Muhafazakar Partili Savunma Bakanı Philip Hammond'ın, Hague'den boşalan Dışişleri Bakanlığı görevine getirileceğini bildirdi. 

    İngiltere Başbakanı David Cameron, kabinede bazı değişiklikler yapıyor. Hague'in yanı sıra Muhafazakar Partili Kabine Bakanı Ken Clarke da bugün görevinden ayrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Bakan Philip Hammond 

    Hague'den boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna, Philip Hammond getirildi.

    İngiltere Başbakanı David Cameron'ın yaptığı kabine revizyonu çerçevesinde, dün akşam görevinden ayrıldığını ve gelecek yılki genel seçimde milletvekilliği için de adaylığını koymayacağını açıklayan Hague'in 4 yıldır sürdürdüğü Dışişleri Bakanlığı görevini, Savunma Bakanı olan 58 yaşındaki Philip Hammond yürütecek.

    İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague görevinden ayrıldı

    Yeni Savunma Bakanı ise Ticari İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Michael Fallon oldu. 

    Avam Kamarası'nın lideri olacak İngiltere'nin eski Dışişleri Bakanı Hague, "yeni görevinden memnuniyet duyduğunu" belirterek siyasette yenilenmenin her zaman iyi olduğunu ifade etti. Hague, "Kabineye katılmamdan bu yana neredeyse 20 yıl geçti. İnsanlar benim yaşlı olmadığımı düşünebilir. Ben de kendimi yaşlı hissetmiyorum ama neredeyse 20 yıl oldu" diye konuştu.

    Hague, siyaseti bırakmadan önce üyesi olduğu Muhafazakar Parti ve lideri David Cameron'ın gelecek yılki seçimi kazanmasına yardımcı olacağını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    26 yıldır milletvekili olan 53 yaşındaki William Hague, 1997-2001 yıllarında dönemin muhalefet partisi olan Muhafazakarların genel başkanlığını yapmıştı. İngiltere Dışişleri Bakanlığına getirilen Hammond'ın selefine göre Avrupa Birliği konusunda daha sert görüşlere sahip olduğu biliniyor. Hammond 1997 yılından bu yana İngiliz Parlamentosu'nda bulunuyor. 

    İngiliz kabinesinde ayrıca Eğitim Bakanı Michael Gove üyesi olduğu Muhafazakar Parti'nin liderinin istediği yönde oy kullanılmasını sağlayan "chief whip" görevine getirilirken, Eğitim Bakanlığına Nicky Morgan atandı. Revizyon çerçevesinde Muhafazakar Partili Kabine Bakanı Ken Clarke da görevinden ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow