hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "İngiltere IŞİD'e karşı kara birlikleri göndermeli"

    İngiltere IŞİDe karşı kara birlikleri göndermeli
    expand

    İngiltere, IŞİD'e karşı savaşmak için Irak'a kara birlikleri gönderilmesini tartışıyor. Suriye için ise İngiltere hükümeti silah yardımıyla yetinilmesinden yana.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'nin eski genel kurmay başkanı, Batılı ülkelerin IŞİD militanlarının ilerlemesine karşı savaşan güçleri desteklemek için Irak'a asker göndermesi gerektiğini ileri sürdü.

    General Lord David Richards, siyasi liderlerin karşı karşıya oldukları durumun ciddiyetinin farkında olmadıklarını ve tek başına hava kuvvetinin IŞİD güçlerini yenmek için yeterli olmayacağını söyledi.

    İngiltere Parlementosu'nun 10 gün önce askeri operasyona yeşil ışık yakmasının ardından, İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait Tornadoe uçakları da kuzey Irak'taki IŞİD hedeflerini havadan bombalayan güce katıldı.

    Ancak General Richards, "Hava kuvveti tek başına böyle bir savaşı kazanamaz. Bu bir terörizmle mücadele olayı değil. Bu zırhlılara, tanklara, toplara sahip olan oldukça zengin, yere sıkı basan ve savaşmaya devam edecek olan konvansiyonel bir düşman. O yüzden de bunun konvansiyonel bir askeri operasyon olarak görülmesi gerekir" dedi.

    BBC1'de Andrew Marr Show'da konuşan General Richards, "Ya bir aşamada kendi kara kuvvetlerinizi bizzat muhabere alanına göndermeniz gerekir, ya da bunu bizimle ve bizim için yapacak olacakları enerjik ve hızlı bir şekilde eğitmeniz gerekir. Şu anda beni endişelendiren tehdidin çapına uygun oranda karşılık verilmiyor olmasıdır" dedi.

    General Richards şöyle devam etti:

    "Mesele zaman meselesidir. Ne kadar zamanımız var? Ben destek vermek amacıyla karadan daha yoğun batılı asker gücü kullanmadan bunun başarılı bir şekilde sonuçlandırılabileceğinden şüpheliyim."

    General Richards, İngiltere'nin bombalama alanını genişleterek Suriye'deki IŞİD pozisyonlarını da hedeflemesi gerektiğini, bunun üzerinde uzun uzadıya düşünülmesi gereken bir konu olmadığını sözlerine ekledi.

    İngiliz teröristler Türkiye'de mahsur

    İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ise SkyNews televizyonuna yaptığı açıklamada, Irak ile Suriye'nin durumlarının farklı olduğunu,  ABD ile birlikte İngiltere'nin de Özgür Suriye Ordusu'na silah yardımı yapacağını ve şimdilik bunun dışında herhangi bir müdahele olasılığının düşünülmediğini söyledi.

    IŞİD'e hendekli önlem!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow