hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'de de partiler TV'ye çıkamamaktan şikayetçi

    İngilterede de partiler TVye çıkamamaktan şikayetçi
    expand

    İngiltere'de yaklaşan seçimler öncesinde liderlerin TV'de yapması planlanan seçim tartışması konusunda tam bir karmaşa yaşanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Canavar Çılgın Kaçık Partisi (Monster Raving Loony Party) başta olmak üzere diğer küçük partiler de TV'den canlı yayınlanacak tartışma programına katılmak istiyor.

    Mayıs ayında yapılacak genel seçimler öncesinde yapılması planlanan tartışma programını yayınlayacak kanallara şikayet yağıyor.

    Kendilerine platform verilmediğini söyleyen küçük partiler durumun demokratik olmadığını savunuyor.

    Yayıncı kuruluşların planlarına göre tartışma programına ilk önce Muhafazakarlar, İşçi Partisi, Liberal Demokratlar ve UKIP olmak üzere dört parti katılacaktı.

    Ancak Başbakan David Cameron'un bu düzenlemeye itiraz etmesi ve Yeşillerin de tartışmaya katılması gerektiğini ileri sürmesi üzerine katılacak parti sayısı arttırılarak Yeşiller, İskoçya Ulusal Partisi (SNP) ve Galler'in Plaid Cymru partisi de programa dahil edildi.

    Bunun üzerine parlementoda sekiz milletvekili olan Kuzey İrlanda Birlik Partisi (DUP) İskoç ve Galler milliyetçilerinin davet edildiği açık otoruma kendilerinin davet edilmemesinin "saçma" olduğunu savundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tartışmaya diğer azınlık partileri de katıldı. Cornwall bölgesinin Mebyon Kernow partisi ve Canavar Çılgın Kaçık Partisi de görüş ve fikirlerini izleyicilere aktarmaya hakkı olduklarını savundu.

    TV yöneticileri şimdi bu karmaşayı nasıl çözeceklerini düşünüyorlar.

    "Pişmanım app" de çıktı: Mesajı geri al butonu

    Başbuğ'u duygulandıran asker işe başladı

    Köpeği poşete koyup denize attılar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow