hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'de terör alarmı!

    İngilterede terör alarmı
    expand

    İngiliz basını Irak'da IŞİD tehdidi patladığından bu yana İngiltere'deki cihatçılarla ilgili haberleri büyütürken, bugünkü The Times ve Daily Mirror, İngiltere'deki yeni terör alarmını manşetten verdiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birinci sayfa “Havaalanları Görünmez Bomba Planları Üzerine Terör Alarmında" manşetli haberinde The Times, ABD'nin batılı cihatçıların Atlantik ötesi uçuşlara yeni tip görünmez bombalarla saldıracakları istihbaratını almasıyla İngiliz havaalanlarında güvenliğin arttırıldığına dikkat çekti.

    Amerikalı yetkililer, Suriye ve Yemen'deki iki terör ağının ABD'ye giden uçakları hedef aldıklarını söylediler.

    Heathrow başta olmak üzere havaalanlarındaki yolcuların  ayakkabılarının ve yanlarında taşıdıkları elektronik cihazların ekstra kontroldan geçirileceği bildirildi.

    Havaalanlarına daha çok bomba arama makinelerinin yerleştirileceği öğrenildi. Militanların aramalarda  farkedilmeyen yeni tip metal olmayan patlayıcılar yaptıklarına  dikkat çekildi Whitehall yekilileri ekstra güvenlik önlemleri hakkında daha fazla bilgi vermediler.

    ABD, havalimanlarında güvenlik önlemlerini artıracak

    Resmen teyit edilmemesine rağmen Atlantik Ötesi uçuşları tehdit eden iki terör şebekesinin  Suriye'deki El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve Yemen'de üslü  EL Kaide örgütü AQAP olduğu ileri sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daily Mirror gazetesi de “İngiltere'ye Cihatçı Tehdidi" manşetli haberinde İngiliz bomba yapıcının “Korkun" diye terör uyarısında bulunduğunu yazdı. Ev yapımı bombaların önünde bir fotoğrafını internete koyan İngiliz cihatçının  İngiltere'nin korkması gerektiği yolundaki uyarısının "ürpertici" olduğu belirtildi. Cardiff'li eski tıp öğrencisi Nasser Muthana, geliştirilmiş bombaların resmini bu hafta tweet attı. 20 yaşındaki militanın “Öğrendiğim yeteneklerle dönmemden İngiltere korkuyor" dediği kaydedildi. Muthana'nın IŞİD ile birlikte savaşmak için  Suriye'ye gittiği anlaşıldı. Muthana da youtube'e konan İngiliz Cihatçılarının arasında dikkat çekmişti.

    Suriye'de düşman savaşçıların kafasını kesmekle tehdit  eden Muthana'nın "Kendin Yap Bombaları"nı sergilemesi terörle mücadele timlerini ayağa kaldırdı. Hayat kuttarmak için tıp okuyan öğrencinin şimdi kendi ülkesini tehdit ettiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow