hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İntikam için tecavüz etti

    İntikam için tecavüz etti
    expand

    Kadınlara yönelik şiddet ve cinsel saldırı haberleriyle gündeme gelen Hindistan’da bu kez de "intikam tecavüzü" yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkenin doğusundaki Jharkhand eyaletindeki bir köyde yaşanan olayda bir adam, evine girip karısına tecavüz girişiminde bulunan kişinin 14 yaşındaki kız kardeşine öç almak için tecavüz etti.

    Gece yarısı uyanarak karısına tecavüze kalkışan saldırganı döverek dışarı atan kızgın koca, meseleyi köyün ihtiyar heyetine götürdü. Heyet, misilleme olarak, karısı cinsel saldırıya uğrayan adamın, evine giren saldırganın kız kardeşine tecavüz etmesine karar verdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından ihtiyar heyetinin başkanı, tecavüzcü koca ve tecavüzcünün eşine cinsel saldırıda bulunan şahıs gözaltına alındı.

    Köy heyetleri kendi yasalarını uyguluyor

    Talihsiz kızın annesi, heyet üyelerine ve köylülere bunu yapmamaları için yalvardığını ancak kimsenin kendisini dinlemediğini söyledi. Acılı anne, “Kızımı ormana sürüklediler” dedi. Hindistan’da Ocak ayında da 20 yaşındaki bir genç kız, başka bir köyden bir adamla ilişki yaşadığı için köy heyetinin kararıyla toplu tecavüze uğramıştı. Yasalara uymasa da ülkede merkezi birimlerin denetiminden coğrafi olarak çok uzaktaki yerleşim yerlerinde köy heyetleri kendi kanunlarını uyguluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow