hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den yolsuzluk açıklaması

    İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhaniden yolsuzluk açıklaması
    expand

    İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki ekonomik yolsuzlukların boyutunun geniş olduğunu söyledi. Ruhani, yolsuzluklarla mücadele için İstihbarat Teşkilatı'nın ciddi rol almasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstihbarat Teşkilatı'nın üst düzey yöneticilerinin hazır bulunduğu bir toplantıda konuşan Ruhani, halkın önemli bir kısmının geçim durumunun iyi olmadığını ifade etti.

    Ülkedeki yolsuzluk boyutlarının büyük olduğunu söyleyen İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Beytülmalin korunması ve halkın çalınmış mal ve hukukunun geri getirilmesi için İstihbarat Teşkilatı'ndan yolsuzlukla mücadele alanında ciddi rol almasını istiyorum" diye konuştu.

    Bir ay önceki talimatının ardından Zencani tutuklanmıştı

    Hasan Ruhani, yaklaşık bir ay önce de yardımcısı İshak Ciangiri'ye verdiği talimatta "Yaptırım koşullarını suiistimal edip haksız yere kazanç elde edenlerin belirlenmesi ve cezalandırılmasını" istemişti.

    Ruhani'nin talimatının ardından Türkiye'deki 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf'ın İran'daki ortağı olduğu ileri sürülen Babek Zencani tutuklanmıştı.

    Önceki gün de kamuda görevli 10'ün üzerinde üst düzey yönetici, yolsuzluk yaptıkları ve rüşvet aldıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow