hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsa'yı çalan FEMEN üyesinin Vatikan'a girişi yasaklandı

    İsayı çalan FEMEN üyesinin Vatikana girişi yasaklandı
    expand

    Vatikan'da (Kutsal Makam) bebek İsa maketini çalmaya çalışınca gözaltına alınan FEMEN üyesi aktivist serbest bırakılırken, Vatikan topraklarına girişi yasaklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ukraynalı kadın aktivist grubu FEMEN üyesi Aleksandrovna Azhdanova, Papa Francesco'nun tüm dünyaya Noel mesajı verdiği anlarda Aziz Petrus Meydanı'nda ses getiren bir eyleme imza attı.

    Aktivistin hedefi, Noel Bayramı nedeniyle Kutsal Makam'ın ünlü meydanına kurulan ve “presepe" olarak adlandırılan, İsa Peygamber'in doğumunun betimlendiği maketler idi.

    Buradaki İsa bebek maketini çalarak kaçmaya çalışan Azhdanova, jandarma tarafından gözaltına alınarak, Kutsal Makam yargıcı tarafından sorgulandı.

    Femen bu kez "İsa"yı çaldı

    25 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen söz konusu eylem Kutsal Makam tarafından, 'halkın dini değerlerini küçümseme', 'kamusal alanda müstehcen eylem' ve 'hırsızlık' olarak nitelendi.

    Bu eylemle çok sayıda inananın dini duygularının rencide edildiğini savunan Kutsal Makam Sözcüsü Peder Federico Lombardi, eylemci kadının bugün serbest bırakıldığını açıkladı.

    Dünyanın en korkunç havaalanları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peder Lombardi, Azhdanova'nın Kutsal Makam topraklarına ve onu çevreleyen duvarlar ardında kalsa da yine bu devlete ait olan Aziz Petrus Bazilikası'na ve sınır ötesinde bulunan Kutsal Makam'a ait diğer mekanlara girişinin ise yasaklandığını duyurdu.

    DBP Cizre için "provokasyon" dedi ve uyardı

    İnternet sitesi üzerinden açıklama yapan FEMEN, eylemin nedenini, “Vatikan'ın kadın bedeni ve üreme fonksiyonları üzerinde asırlardır süren duruşunu protesto etmek" olarak açıklamıştı.

    Cizre'de PKK'lılar ile Hüda-Par'lılar arasında silahlı çatışma çıktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow