hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD, bomba yüklü 2 araç patlattı!

    IŞİD, bomba yüklü 2 araç patlattı
    expand

    Suriye'nin Kilis'e komşu Halep kentine bağlı Mera ve Azez ilçelerindeki Özgür Suriye Ordusu'nun kontrol noktalarına IŞİD militanları tarafından bomba yüklü 2 araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan ve tedavi için Kilis'e getirilen Suriyeli 5 yaralıdan 2'si hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kilis'e komşu Suriye'nin Halep kentine bağlı Mera ve Azez ilçelerindeki Özgür Suriye Ordusu'na ait 2 kontrol noktasına gece saatlerinde IŞİD militanları tarafından bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlendi. Yerel kaynakların bazı kişilerin hayatını kaybettiğini bildirdiği saldırıda yaralanan 5 Suriyeli, bölgedeki araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi. Burada ambulanslara alınan 5 kişi, tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan 2'si yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan 2'si de Gaziantep'teki hastanelere sevk edildi.
    Kilis'te özel güvenlik

    Kilis Valiliği, Suriye sınırındaki 4 bölgeyi 7 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan etti.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde Suriye sınırında güvenlik durumunun desteklenmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, olası tehdit ve tehlikelerin bertaraf edilmesi amacıyla 7 gün süreyle Bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

    "Öncü hudut karakolu ile inanlı hudut karakolu arasında kalan bölge, Darmık hudut karakolu ile çerçili hudut karakolu arasında kalan bölge, Gaziantep-Kilis il sınırı ile dağ hudut karakolu ve Çobanbey hudut karakolu arasında kalan bölgelerde 30 Temmuz saat 13.00'den başlayıp, 5 Ağustos saat 13.00'de bitecek şekilde 7 gün süreyle valiliğimizce özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir" denildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kilis Valiliği, daha önce de Suriye sınırındaki 2 bölgenin 5 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow