hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD Karşıtı Koalisyon Londra'da toplandı

    IŞİD Karşıtı Koalisyon Londrada toplandı
    expand

    İngiltere'nin başkenti Londra'da aralarında ABD, Irak ve Türkiye'nin de olduğu 24 ülke terör örgütü IŞİD'e karşı politikaları konuşmak için toplandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkent Londra'da gerçekleştirilen ve dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşen IŞİD karşıtı koalisyon görüşmelerine ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltereli mevkidaşı Philip Hammond  beraber ev sahipliği yapıyor.

    Dışişleri Bakanlığı Lancaster House'da düzenlenen toplantıda bakanların IŞİD'e karşı uzun dönemli bir kampanyanın hızlandırılması ve yoğunlaştırılmasını tartıştığı öğrenildi.

    Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı toplantıda, IŞİD'e para ve insan akışını durdurmanın yollarının tartışıldığı bildirildi. Bakanlar ayrıca,  Fransa'da meydana gelen saldırıların IŞİD'le mücadele eden ülkeler üzerinde daha fazla baskı yarattığı, IŞİD'le birebir savaşanlara daha fazla askeri yardım sağlamayı ve ayrıca insani yardımları artırmayı da konuştuğu ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı Lancaster House'da düzenlenen toplantının ardından bir basın toplantısı yapılması bekleniyor.

    IŞİD ile mücadelenin bilançosu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD eşcinselleri böyle öldürdü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow