hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "IŞİD'den ABD topraklarına tehdit yok"

    IŞİDden ABD topraklarına tehdit yok
    expand

    ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, "İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI'ın elinde şu anda, IŞİD'den ABD topraklarına yönelik herhangi bir spesifik, güvenilir tehdidin olduğu yönünde bir bilgi yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD yönetimi, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nden (IŞİD) ABD topraklarına yönelik herhangi bir spesifik, güvenilir tehdidin varlığına dair ellerinde şu anda bir bilginin olmadığını belirtti.

    ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, yaptığı açıklamada İngiltere'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle bağlantılı olarak ülkedeki terör tehdidi seviyesinin "ciddi"den "çok ciddi"ye yükselttiğini hatırlatarak, bu konuda İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May'ye görüştüğünü bildirdi.

    Johnson açıklamasında, "İç Güvenlik Bakanlığı ve FBI'ın elinde şu anda, IŞİD'den ABD topraklarına yönelik herhangi bir spesifik, güvenilir tehdidin olduğu yönünde bir bilgi yok. Bununla birlikte, IŞİD'e destekleyen şiddet yanlısı radikaller yurtdışındaki Amerikan vatandaşlarını hedef alma niyeti ve kapasitesini gösterdiler ve IŞİD bölgede aktif ve ciddi bir tehdit oluşturuyor" ifadesini kullandı.

    Bakanlığının, yurtdışından kaynaklı tehditlere yanıt olarak son haftalarda özellikle havaalanlarında güvenliğin artırılması gibi aldığı tedbirlere değinen Johnson, "ABD hükümetinin Irak ve Suriye'deki mevcut durum hakkında derin endişe duyduğunu ve koşullar gerektirdiği takdirde ciddi ve özenli bir biçimde gerekli iç güvenlik tedbirlerini değerlendirmeye ve hayata geçirmeye devam edeceklerini" belirtti.

    Amerikalı yetkililer, Suriye ve Irak'taki yabancı savaşçılardan İngiliz ya da diğer Avrupa ülkeleri pasaportlarına sahip olanların, ABD'ye kolayca girebilmesinden kaygı duyuyor.

    Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da günlük basın brifinginde, "Bu, ABD'nin üzerinde odaklandığı bir tehdit. Bu tehdide karşı koymak ve zayıflatmak için hem İngilizlerle hem de Avrupa'daki diğer müttefiklerimizle yakın koordinasyon halindeyiz" dedi.

    Earnest, ABD'nin terör alarmı seviyesini yükseltme yönünde bir planın şu anda bulunmadığını da kaydetti.

    Dizi oyuncusu Funda Şirinkal Malta'da rehin kaldı

    IŞİD'e hava saldırısı devam ediyor

    ABD ordusu, bugün de Irak'ta Musul Barajı yakınlarındaki terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine yönelik 4 yeni hava saldırısı düzenledi.

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçaklarınca düzenlenen saldırılarda IŞİD'e ait 4 silahlı araç ve 3 destek aracının yok edildiği, bir diğer silahlı aracın da hasara uğratıldığı belirtildi.

    Operasyonda görev alan tüm uçaklar daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldı.

    CENTCOM, ABD ordusunun 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 110 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

    Dan Bilzerian'dan olay fotoğraflar...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow