hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'den Fransa'ya siber saldırı!

    IŞİDden Fransaya siber saldırı
    expand

    IŞİD uluslararası yayın yapan Fransa'nın dünyadaki sesi, kamu kanalı TV5 Monde'a siber saldırı düzenledi. İlk kez bu çapta bir saldırı düzenleyen IŞİD'in siber hilafet " adını verdiği eylemi sonunda dünyanın 200 ülke ve biriminde yayın yapan TV5 Monde'a bağlı 11 kanal, internet sitesi, Twitter ve Facebook hesapları hack'lendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TV5 Monde ekranları 3 saat boyunca karardı. Siber saldırganlar, televizyonun Facebook hesabından Irak'ta IŞİD'e karşı operasyona katılan Fransız ordusunu ve cumhurbaşkanı Hollande'ı tehdit etti.

    Fransız ordusundan, IŞİD'e karşı operasyonda yer alan askerlerin ailelerine ait kimlik bilgileri ve CV'lerini içeren belgeleri de yayınlayan örgüt IŞİD'in düşmanlarına karşı mücadele etmeye siber-cihada devam edecektir" tehdidini savurdu.

    Saldırının ardından sabahın ilk saatlerinde dışişleri, içişleri ve kültür bakanı televizyon binasına geldi. Dışişleri Bakanı Fabius, "çok uzun süreli hazırık gerektiren eşi görülmemiş bir saldırı. IŞİD mensubu olduklarını söylüyorlar ancak temkinli olmak lazım" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow