hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'den kaçan Ezidiler, Bulgar sınırında soğuktan öldü

    IŞİDden kaçan Ezidiler, Bulgar sınırında soğuktan öldü
    expand

    Irak'ta terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmek isterken Bulgaristan sınırında ölü bulunan 2 Ezidi kaçağın donarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Jandarma ekiplerine teslim olan Irak uyruklu Hacı Halo ise sınırda Bulgar polisinin kaçakları coplarla döverek bacağını kırdığını ve geri gönderdiğini iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'ta terör örgütü IŞİD'in saldırılarından kaçarak Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 17 kişilik Ezidi grup, önceki gün Edirne'ye gelerek sınıra gitti. Bulgaristan'a yaya olarak geçtikten sonra Bulgaristan polisine yakalandığı öne sürülen kaçaklar iddiaya göre dövülerek geri gönderildi. Türk sınırında gruplara ayrılan kaçaklardan 30 yaşındaki elektrik mühendisi Mohammed Jawad Kadhim, Uzgaç Köyü Bağlıkaltı mevkiinde köylüler tarafından ölü bulundu. Yapılan incelemede Irak uyruklu kaçağın donarak hayatını kaybettiği belirlendi.

    Bulgar polis copla dövdü

    Dün, jandarma ekiplerinden yardım isteyen 29 yaşındaki Iraklı Ezidi Hacı Halo, Bulgaristan polisinin sınırda yakaladığı kaçakları feci şekilde döverek geri gönderdiğini iddia etti. Bulgaristan sınırına yaya olarak geçtikten sonra Bulgar polisine yakalandıklarını anlatan Halo, "Biz Irak'ta IŞİD'den kaçan Ezidiler olarak 17 kişi Bulgaristan sınırı geçtikten sonra polise yakalandık. Burada polis beni ve arkadaşlarımızı coplarla fena halde döverek geri gönderdi. Türk sınırında bir çoğumuz farklı yerlere gittik. Benim yanımda olan arkadaşım Dalil Murad İlyas'ın bacağı kırıktı. Yaklaşık 5 kilometre sırtımda taşıdım. Daha sonra yardım istemek için köye gittim. Oralardan yardım bulamayınca jandarma ekiplerinden yardım istedim. Dalil Murad İlyas'ı ölmüş olarak bulduk. Başka bir arkadaşım da hastanede yoğun bakımda. Onunda bacağı kırık ve ölmek üzere" diye konuştu. Halo, Bulgaristan'a gidebilmek için kılavuzlara kişi başı bin dolar ödediklerini söyledi.

    Soğuktan ölmüş

    Bulgaristan sınırındaki Ahievren köyü yakınlarında ölü bulunan Dalil Murad İlyas'ın soğuktan donarak öldüğü ve bacağının da kırık olduğu tespit edildi. Yaralı olarak bulunan diğer Irak uyruklu Ezidi Mohammed Aldbess'in ise Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Kaçağın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

    Jandarma ekiplerinin Bulgaristan sınırındaki köylerde yaptığı kontrollerde ise 10 Iraklı kaçak yakalanarak sınır dışı işlemleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Kaçakların ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow