hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IŞİD'i protesto eden Kürtler Londra'da açlık grevinde

    IŞİDi protesto eden Kürtler Londrada açlık grevinde
    expand

    Londra'da Başbakanlığın bulunduğu Downing Street yakınlarında toplanan bir grup Kürt, IŞİD'e karşı savaşta kullanmak için İngiltere hükümetinden ağır silah ve tanksavar füzeleri talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kürt diasporası, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşan Kürtlere destek olmak amacıyla  dünyanın farklı yerlerinde protestolar ve açlık grevleri düzenliyor.

    Kürtler, kuşatma altında olan ve IŞİD'in eline geçmesi halinde katliamdan korktukları Kobani'de savaşan güçler için silah talep ediyor.

    Avrupa'nın birçok kentinde sokak protestoları yapan Kürtler, İngiltere'de ise Kürt güçlerine gelişmiş silahlar verilmesini talep ederek Downing Street'in kapılarına yakın bir yerde açlık grevi yapıyor.

    IŞİD, 251 askeri öldürdüğü baskının fotoğraflarını yayınladı

    29 arkadaşıyla birlikte Liverpool'dan Londra'ya gelen 22 yaşındaki Volkan Çelebi, the Guardian gazetesine, "İngiltere ve diğer Avrupa devletlerinden ağır silah ve tanksavar füzeleri talep ediyoruz. Sadece İngiltere'den değil. Buradayız ve istediğimiz alana dek de açlık grevine devam edeceğiz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YPG ve peşmergenin 'ev yapımı' tankları!

    Londra'da protesto gösterisi yapanlar arasında aralarında İngiltere'nin de bulunduğu birçok batı ülkesi tarafından terrorist örgüt olarak kabul edilen PKK sempatizanları da bulunuyor.

    Suriye'deki Kürtleri temsil eden Kürt Demokratik Birliği partisi (PYD), silah için yapılan çağrıların ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından geri çevrildiğini söyleyip, yardımı Türkiye'nin engellediği suçlamasında bulunuyor.

    Gültan Kışanak'ı kovan subaya Necdet Özel'den ödül iddiası

    Stalin'in toplama kampları: GULAG'lar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow