hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Hamas liderinin evini vurdu

    İsrail Hamas liderinin evini vurdu
    expand

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları bayramda da sürüyor. Gece boyunca devam eden saldırılarda, sadece dün gece 18 Filistinli hayatını kaybetti. Hamas lideri İsmail Haniye'nin evi de vuruldu. Gazze'de hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı bin 85'e ulaştı. İsrail cephesinde de kayıplar var. Dün 5 asker daha hayatını kaybetti. Operasyonun başladığı günden bu yana ölen İsrailli asker sayısı 48'e yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'İn Gazze'ye yönelik saldırıları, bayramın ilk günü de devam etti. Gece boyunca süren bombardımanda Hamas lideri İsmail Haniye'nin evi de hedefler arasındaydı. Filistin içişlerinden yapılan açıklamada evin boş olduğu, herhangi bir can kaybının olmadığı belirtildi.

    İsrail'in dün geceki saldırılarında 18 Filistinli'nin yaşamını yitirdiğini açıklandı. Çatışmalarda ayrıca 5 İsrail askeri de öldü.

    Hamas'ın televizyonu vuruldu

    İsrail savaş uçaklarının Gazze'de Hamas'a ait el-Aksa televizyon ve radyo binalarını vurduğu bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısında bulunan Nasr Mahallesi'ndeki el-Aksa televizyon binasını vurdu. Saldırıda bina tamamen yıkılırken, çevredeki evler zarar gördü.

    İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracı (İHA) ise er-Rimal semtindeki el-Aksa radyo binasını bombaladı. Saldırı nedeniyle radyonun yayınlarının durduğu belirtildi

    El-Aksa televizyon binası, İsrail'in 2008 ve 2012 yıllarında Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında da bombalanmıştı.

    İsrail'e ait bir İHA, 2012 yılındaki savaşta el-Aksa kanalı çalışanı 2 gazeteciyi taşıyan aracı hedef almış, saldırıda gazeteciler hayatını kaybetmişti.

    kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow