hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail Türkiye'deki diplomatik personel sayısını en aza indirme kararı aldı

    İsrail Türkiyedeki diplomatik personel sayısını en aza indirme kararı aldı
    expand

    İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor, Türkiye'deki temsilclik çalışanları ile ailelerinin ülkeyi terketmelerini istediklerini ve Ankara ile diplomatik ilişkilerin düzeyini düşüreceklerini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Palmor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki tüm temsilciliklerimiz Türk hükümetinin güvencesi altındadır. Bu nedenle elçiliklerimizin Türk devleti tarafından en iyi şekilde korunması gerekmektedir.

    Elçilklerimizdeki ve konsolosluklarımızdaki personelimizin ve ailelerinin en kısa sürede Türkiye'yi terketmelerini istedik" diye konuştu.

    İsrail Dışişleri Sözcüsü, diplomatik ilişkiler konusunda ise "Türkiye'de dün gece İsrail misyonları önünde yapılan protestolar sonrasında Dışişleri Bakanımız Avigdor Liberman, hükümetimiz ile yaptığı istişarenin ardından Türkiye ile diplomatik ilişkilerin düzeyini düşürme kararı almıştır" dedi.

    Gazze'ye yönelik kara saldırısının ne kadar süreceği sorusuna Palmor, "Bu konuda kesin bir takvim yok. Öncelikli olarak ordunun amacı Gazze'deki tünellerin kullanılmaz hale getirilmesi. Dün geceden beri 5 tanesi bulunarak imha edildi" yanıtını verdi.

    İsrail ordusu kara harekatına böyle hazırlanmış
    İsrail'den Gazze'ye kara harekatı!

    Fehim Taştekin Gazze'de yaşananları anlattı

    Malezya uçağının düşme anı amatör kamerada

    Malezya uçağı düştükten hemen sonra bu konuşmayı yapmışlar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow