hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'deki organ mafyası genç kadınları Türkiye'ye göndermiş!

    İsraildeki organ mafyası genç kadınları Türkiyeye göndermiş
    expand

    Ekonomik zorluk yaşayanlar para karşılığında organlarını bağışlamak için Türkiye'ye geliyor. İsrail'in güneyinde ortaya çıkarılan bir organ mafyasının, binlerce dolar karşılığından genç kadınları organ bağışı için Türkiye'ye gönderdiği ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomik dar boğazda bulunan ve bundan kurtulmak isteyen genç kadınlar... Onların bu çaresizliğini kullanan organ mafyası.

    İsrail'in güneyinde 50'li yaşlarında bir kişinin, yaşları 18 ile 20 arasında değişen genç kadınları, organ bağışı karşılığında binlerce dolar nakit para vermekle kandırdığı ortaya çıktı.

    İsrail polisi organ kaçakçılığı faaliyetini farkettiğinde bazı kadınlar için çok geçti.

    Bazı kadınlar bu işlem için Türkiye'ye gelerek böbrek ve bazı organlarını ameliyatla bağışladıktan sonra nakit paralarını da aldı.

    İsrail polisi organ kaçakçılığı ağına kaç kadının takıldığını açıklamadı ama İsrail polisi şu ana kadar biri ameliyat olmaktan son anda kurtarılan 3 kadını sorguladığını duyurdu.

    Kadınlar bu işlem için 300 bin İsrail şekeli yani, 185 bin Türk lirası aldı.

    İsrail'den Türkiye'ye organ kaçakçılığı olayı ise bir kaç hafta önce ortaya çıktı. Bir israilli kadın, teklifi kabul edip Türkiye'ye gitti.

    Ailesinin baskısı sonrası bıçak altına yatmaktan son anda vazgeçince İsrail'e döndü. Ailesi polisle irtibata geçince de olayın iç yüzü aydınlandı.

    Olayla ilgili, kadınların muayenesini yapan iki İsrailli doktor sorgulandı.

    Ancak organ mafyasının başındaki ve 50'li yaşlarda olduğu belirtilen kişi ise halen kayıp.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow