hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'in Gazze'ye saldırıları

    İsrailin Gazzeye saldırıları
    expand

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 10 binden fazla Filistinli'den 447'sinin Gazze dışında tedavi gördüğü bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Uzman Tedavi Birimi Müdürü Yahya Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında yaralanarak Gazze dışında tedavi gören Filistinli sayısının 447 olduğunu belirtti.

    Hıdır, 224 kişiyle en çok yaralının Mısır'da olduğunu, bunun yanında Batı Şeria ve İsrail içinde de 163 yaralının tedavi gördüğünü ifade etti.Ayrıca Türkiye'de 26 ve Ürdün'de de 34 Filistinli yaralılarınbulunduğunu dile getiren Hıdır, tedavi için yurtdışına gitmesi gereken 200 kişinin daha olduğunu kaydetti.

    İsrail'de savaş karşıtı gösteri

    İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın ara buluculuğunda Filistin ve İsrail tarafları, 11 Ağustos'ta 72 saatlik ateşkes kararı almış, 72 saat sonunda bu süre 5 gün daha uzatılmıştı. İsrail'in saldırılarında bin 980 kişi hayatını kaybederken 10 bin 196 kişi de yaralandı.

    Gazze'de sağlık sıkıntısı




    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow