hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsveç'te bir cami saldırısı daha

    İsveçte bir cami saldırısı daha
    expand

    İsveç'te geçen haftaki cami saldırılarına yenisi daha eklendi. Pazar gecesi ülkenin Skane bölgesindeki Eslöv şehrinde bir cami daha kundaklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genellikle Bosnalı Türkler'in gittiği camiye yapılan saldırı nedeniyle belediyede kriz masası oluşturuldu. Cami cemaati ve bölgede yaşayan İsveçliler hükümetin saldırılara karşı yeterli önlemi almamasını eleştirdi.Dernek yöneticilerinden Samir Muriç, cami derneğinin yaklaşık 150 üyesi bulunduğunu belirterek, "Saldırılar bizi endişelendirmeye başladı. Bu saldırılar devam ederse büyük bir felaket yaşanabilir. Hükümet gerekli önlemleri almıyor" dedi.

    YANGIN BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLDÜ

    Bölge emniyet müdürlüğünden Stephan Söderholm, kundaklamayla ilgili alarmı saat 03.00 sıralarında aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:"Bir binanın bodrum katında bulunan ibadet yerine yapılan saldırıyla ilgili alarm bize saat 03.00 sıralarında intikal etti ve hemen bölgeye polislerimizi gönderdik. Kundaklama sonucu çıkan yangın büyümeden söndürüldü. Caminin üst katlarında çok sayıda aile yaşadığı için saldırı büyük bir felaketle sonuçlanabilirdi. Bu nedenle saldırıyı cinayet girişimi olarak algılıyor ve soruşturmamızı bu yönde yürütüyoruz."

    Eslöv İslam Kültür Merkezi adındaki dernek mescidine yapılan saldırıyla ilgili kapsamlı soruşturma ve inceleme başlatan polisin yanı sıra, belediyede oluşturulan kriz masasında belediye meclisi üyelerinin de saldırıyı ve şehirdeki göçmenleri nasıl koruyacakları konusunu tartışmaya başladığı bildirildi. Noel günü de Estilstuna'da iki gün süreyle iki cami molotoflu saldırıya uğramış, Başbakan Stefan Lövfen göçmenlere ait ibadet yerleri çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağı sözü vermişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul için kar alarmı

    Elektrikteki "kayıp kaçak bedelini" geri almak için kuyruk oluşturdular

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow