hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzlanda'da kırmızı alarm

    İzlandada kırmızı alarm
    expand

    Ülkede yanardağ patlaması riskine karşı, havayolu şirketlerine "kırmızı alarm" uyarısı yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzlanda’da bir süredir devam eden ufak depremlerin ardından Bardarbunga Yanardağının patlayabileceğinden endişe duyan yetkililer, havayolu şirketlerine "kırmızı alarm" uyarısında bulundu.

    İzlanda Meteoroloji Bürosu, İzlanda’nın en büyük buzulunun altında yer alan tabakalı yanardağ Bardarbunga’da muhtemel bir patlama yaşanması ve beraberinde kül püskürtmesi riskine karşı havacılık alarmı seviyesini, ülkedeki en ciddi seviye olan kırmızıya yükseltti.

    Bürodan yapılan açıklamada, araştırmacıların bugün bölge üzerinde uçuş yaptığı ve sismik aktiviteleri gözlemlediği kaydedildi.

    Kafa kesen IŞİD üyesi Lavdrim Muhaceri öldürüldü iddiası

    İzlandalı yetkililer söz konusu yanardağın civardındaki hava sahasının kapatıldığını, ancak tüm havaalanlarının şimdilik açık tutulmaya devam edileceğini bildirdi.

    İzlanda’da 187 yıl aradan sonra 2010 yılında faaliyete geçerek, toz ve kül püskürten Eyjafjallajökull Yanardağı, Avrupa Sivil Havacılık sistemine büyük bir darbe vurmuştu.

    Yanardağın püskürttüğü volkanik külün atmosferde süzülmesi, havacılık yetkililerince güvenlik tehlikesi olarak değerlendirilmiş ve 100 binden fazla sefer iptal edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow