hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya 100 yıl içinde yok olabilir!

    Japonya 100 yıl içinde yok olabilir
    expand

    Bilim adamları Japonya'daki volkanik faaliyetleri değerlendirdi ve korkutan bir senaryo ortaya koydu. Buna göre Japonya 100 yıl içinde haritadan silinebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kobe Üniversitesi'nden bilim adamları bölgedeki volkanik patlamaları incelerken ada halkı için korkutan bir uyarıda bulundu. Kyuşu Adası'ndaki dev volkanik krateri inceleyen araştırmacılar burada olacak bir patlamanın 7 milyon insanı lavlar altında bırakacağını öngörüyor. Patlamadan sonra oluşacak zehirli bulutların tüm Japonya'yı etkisi altına alacağını belirten Japon bilim adamları 127 milyonluk ada ülkesinin yaklaşık 120 milyonunun bu patlamada hayatını kaybedeceğini belirtti. Patlamanın yaşanma ihtimalinin şu anda yüzde 1 ihtimal olasılığında olduğunu söyleyen araştırmacılar bunun göz ardı edilmemesi gereken bir yüzde olduğunun altını çiziyor. "1995 yaşanan 7.2 şiddetindeki Kobe depreminden bir gün önce de böyle bir sarsıntının yaşanma ihtimali yüz de 1 olarak görülüyordu" diye notu düşülen araştırmada Kobe şehrinin çok büyük hasar gördüğünün ve 6400 kişinin hayatını kaybettiğinin altı çizildi.

    Araştırma, Japonya'da Ontake Dağı'nda yaşanan ve 51 kişinin hayatını kaybettiği depremden kısa bir süre sonra yayımlandı.

    Yüksekova'da saldırı: 3 güvenlik görevlisi şehit oldu

    Harry Potter'da gizli seks sahnesi iddiası

    İnsanda bulunan 10 körelmiş organ

    Özel izinle çekilen fotoğraflarla Kuzey Kore

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow