hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya'da 6.9 büyüklüğünde deprem!

    Japonyada 6.9 büyüklüğünde deprem
    expand

    Japonya'nın Honşu Adası yakınlarında şiddetli bir deprem meydana geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japon Meteoroloji Ajansı, depremin yerel saatle sabah 08.00'de Miyako kentinin 210 kilometre doğusunda Büyük Okyanus'da, 10 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

    Depremin ülkenin kuzeydoğu sahillerinde 20 santimetrelik ufak tsunamilere neden olduğu belirtildi. Sarsıntının ardından yapılan tsunami uyarısı kısa süre sonra kaldırıldı. Yaklaşık 690 kilometre uzaklıktaki Tokyo'da da hissedilen depremden birkaç saat sonra deniz yüzeyinden 50 kilometre derinlikte 5,7 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Kyodo Haber Ajansı, depremde ve tsunamilerde ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu. Sahile yakın yerleşim birimlerinde oturanların tahliye edildiği belirtildi.

    "Pasifik ateş çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya, 11 Mart 2011'de tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşamıştı. Richter ölçeğine göre 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan dev tsunami, 18 bin kişinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına ve ülkenin kuzeydoğu kıyılarında büyük hasara yol açmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Depremlerin yüzde 20'si Japonya'da

    Deprem ve tsunami, Fukuşima santralinde de radyoaktif sızıntıya yol açarak Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuştu. Üç reaktörün erimesi sonucu ortaya çıkan radyasyon sızıntısının ardından bölgede yaşayan 160 bin kişi tahliye edilmişti.
    Richter ölçeğine göre 6 ve daha büyük depremlerin yüzde 20'si, dünyanın sismik olarak en aktif bölgelerinden biri kabul edilen Japonya'da meydana geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow