hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jirinovsky, hakaret ettiği kadın gazeteciden özür diledi

    Jirinovsky, hakaret ettiği kadın gazeteciden özür diledi
    expand

    Rusya'nın aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, daha önce Ukrayna ile ilgili bir sorusuna sinirlenip hakaret ettiği ve "taciz" edilmesi için hedef gösterdiği kadın gazeteciden özür diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Rossiya-1" televizyon kanalında bir programa katılan Jirinovsky, canlı yayında MİA "Rossiya Segodnya" gazetesi muhabirinden özür diledi.

    Gazetecinin hamile olduğu öğrenildi

    Jirinovsky, "Cuma günü Duma'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir bayana karşı sert konuştum. Ben başta kendisini görmemiştim, daha sonradan kendisinin hamile olduğunu öğrendim. Ben kendisinden özür diliyorum. Üzdüğüm herkesten özür diliyorum. Yaşça büyük insanlar tüm duygularını bilgelikle kapatabilmeliler. Biz insanları üzmemek için duygularımızı frenlemek zorundayız" diye konuştu.

    MİA Rossiya Segodnya'dan yapılan açıklamada, Jirinovsky'nin davranışının kabul edilemez olduğu ve bir an önce özür dilemesi gerektiği belirtilmişti.

    Rossiya Segodnya, Duma Başkanı Sergey Narışkin'e de yazılı başvuruda bulunarak, Jirinovsky'nin bir ay süreyle Duma'daki konuşmalarının yasaklanmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Narışkin de Liberal Demokrat Parti liderinin adına özür diledi.

    Skandal sözler

    Vladimir Jirinovski, geçtiğimiz cuma gün Duma’da düzenlediği basın toplantısında, kadın gazetecinin Ukrayna ile ilgili sorusuna sinirlenmiş, önce hakaret ve küfürler yağdırmış, daha sonra da korumalarını bu gazetecinin üzerine iterek ona küfretmelerini, öpmelerini ve sert biçimde taciz etmelerini istemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow