hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kafasında şarapnel parçasıyla doğdu

    Kafasında şarapnel parçasıyla doğdu
    expand

    Suriye’nin kuzeyindeki Rakka’da Esad ordusunun bombardımanında yaralanan hamile kadın kafasında şarapnel parçası bulunan bir bebek dünyaya getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esad ordusuna ait savaş uçaklarının geçen hafta Rakka kentine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda tamamı sivil 12 kişi öldü, 23 kişi de yaralandı. Varil bombalı saldırıda 7 aylık hamile bir kadın da yaralandı. Karnına saplanan şarapnel ile Hastaneye kaldırılan kadının karnındaki bebeği kurtarmak isteyen sağlık görevlileri hummalı bir çalışma başlattı. Sezaryen ile doğumu gerçekleştirilen bebek kafasına saplanan şarapnel parçası ile dünyaya geldi.

    Yayınlanan görüntülerde dünyaya gözlerini açmadan önce şarapnel parçaları kafasına saplanan bebeği kurtarmak amacıyla doktorların yoğun çaba gösterdikleri görülüyor. Doktorlar henüz dünyaya gelen bebeği hayatta tutmak amacıyla suni teneffüs yapıyor. Görüntüleri yayınlayan Rakka basın merkezi annenin kimliği ve yaşı hakkında ilgili bilgi vermedi. Hastane yetkilileri, anne ve bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

    SURİYE'DE İKİ KİŞİ BÖYLE KURŞUNA DİZİLDİ

    Söz konusu görüntüler, Suriye’de sivillerin ve özellikle hamile kadınların maruz kaldığı saldırıların boyutunu ortaya koyuyor. Kafasına şarapnel parçaları ile dünyaya gelen bebeğin durumu Esad askerlerinin hamile kadınları vurma konusunda bahse girmelerini hatırlattı. Suriye’de görev yapan İngiliz doktor David Nott, Esad askerlerinin sigara paketine bahsine girerek hamile kadınları hedef aldıklarını anlatmıştı. Nott, hastaneye getirilen hamile kadınların karınlarından vurulduğunu ve bunun özellikle yapıldığını kaydetmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SATIRLI, MASKELİ GRUPTAN SURİYELİLERİN İŞYERLERİNE BASKIN!

    SURİYELİLERE İŞKENCENİN FOTOĞRAFLARI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow