hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KKTC'de Suriyeli mülteci krizi

    KKTCde Suriyeli mülteci krizi
    expand

    KKTC'nin Karpaz yarımadası yakınlarında 300'e yakın Suriyeli mülteciyi taşıyan bir balıkçı teknesi batma tehlikesi geçirerek SOS çağrısı yaptı. Uzun süre denizde sürüklenen gemi Esentepe köyü yakınlarında sahilin 300 metre açığında karaya oturdu. Uzun süren çalışmaların ardından mülteciler sabah saatlerinde kurtarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mülteci krizi akşam saatlerinde Girne'nin doğusundaki Esentepe'nin açıklarında, Türkiye ve Kıbrıs adası arasındaki denizde, Suriyeli mültecileri taşıyan bir balıkçı teknesinin yardım çağrısı (SOS sinyali) yapmasıyla başladı. Sahil güvenlik gemileri ve bölgedeki sivil gemiler hemen teknenin yardımına koştu. Suriyeli mültecileri taşıyan geminin mürettebatının, sahil güvenlik gelmeden bir botla kaçtığı ileri sürüldü. Sahil güvenlik gemileri, kontrolsüz bir şekilde, şiddetli dalgaların da etkisiyle sürüklenen geminin batmasını önlemek amacıyla tek sıra dizilerek dalgakıran vazifesi gördü. Sahile doğru sürüklenen gemi Esentepe sahilinin 300 metre açığında karaya oturdu.

    Girne'de spor salonu hazırlandı

    KKTC hükümeti hemen kriz masası kurarak, Suriye mülteciler için hazırlıklara başladı. Sağlık Bakanlığı ambulansları Esentepe'ye akın ederken, en yakın büyük yerleşim merkezi Girne'de bir spor salonu hazırlandı. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, denizde büyük bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, her türlü önlemin alındığını ve can kaybı olmadan mültecilerin karaya çıkartılması için çalıştıklarını açıkladı.

    KKTC'de Girne'ye bağlı Esentepe açıklarında acil yardım çağrısında bulunan gemide bulunan 300 mülteci sabah saatlerinde kurtarıldı.

    Osmanlı'yı hiç böyle görmediniz

    "Hoşlandığım kişilerle ilişkiye giriyorum"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow