hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kobani halkı geri dönmek istiyor"

    Kobani halkı geri dönmek istiyor
    expand

    İngiltere'de yayınlanan The Independent gazetesi IŞİD'in Kobani'den geri çekilmesinin ardından Türkiye'deki kent sakinlerinin geri dönmek istediklerini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteye konuşan Ferit Vali adında bir Kobanili,eşi ve üç çocuğuyla Suruç'ta küçük bir dairede kaldıklarını ve geri dönmek için sabırsızlandıklarını söyledi. Vali, "Kira ödemek zor. Çocuklar burada okula gidemiyor. Evimize dönmek istiyoruz" dedi.

    ABD'ye göre IŞİD savaşçılarının Kobani'nin yüzde 90'ından çıkarıldığını vurgulayan gazete, "Ama savaş sona ermedi ve Türk yetkililer sınırı kapalı tutuyor. Ne gazetecilerin ne de Eylül'den beri bölgeden kaçan 200 bin sığınmacının Kobani'ye gitmesine izin verilmiyor" diye yazdı.

    Haber şöyle devam etti: "Bir Türk yetkili 'Orası hala güvenli değil. Biz vatandaşlarımızı ve misafirlerimizi tehlikeye atmayacak kadar çok seviyoruz' dedi."
    "Bugün (Çarşamba) ABD'nin son IŞİD güçlerini de Kobani'den çıkarmak için hava saldırıları devam etti. Militanların çoğı kenti terk etti, ama başka cephelere yoğunlaşmak amacıyla temelli mi gittiler yoksa yeni bir saldırı başlatmayı mı planlıyorlar bu belirsiz."

    "Bununla birlikte, Kürtler arasında kutlamalar tam hızıyla devam ediyor. Mürşitpınar sınır kapısının doğusundaki minik Maser köyündeki caminin çatısından Kobani'yi net bir şekilde görmek mümkün ve burası geçtiğimiz aylarda gözlemcilerin gözetleme yeri oldu. Şimdi bir kez daha hıncahınç dolu. Şu anda Türkiye'de hapishanede bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın dev bir bayrağı yeni inşa edilmiş platformun arkasına asılmış ve bu arada ses sistemlerinden Kürt bağımsızlık marşı ve konuşmalar haykırıyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Gizli bilgiler not defteri oldu

    Ürdün IŞİD'in teklifini kabul etti!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow