hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kürt petrolü taşıyan gemi zig zag çizerek ilerliyor

    Kürt petrolü taşıyan gemi zig zag çizerek ilerliyor
    expand

    Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi ile Bağdat arasındaki en büyük tartışma konusu petrol ihracı. Kuzey Irak'tan çıkan ilk petrol kargosunu taşıyan ve ne alıcısı, ne de varış yeri belli olan petrol tankeri Bağdat'tan gelen yasal tehditler üzerine Akdeniz'de zig zag çizerek yoluna devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Irak'ın Kürt bölgesinde üretilen yaklaşık 1 milyon varillik ham petrol taşıyan tanker, online gemi izleme hizmetlerinin göstergelerine göre pazartesi günü rotasını değiştirdi. Fas'ın Muhammediye bölgesine yöneldi.

    İzleme servisinden edinilen bilgilere göre, "United Leadership" adı verilen gemi önce Atlantik'e doğru giderken görüldü ve varış noktası olarak Meksika Körfezi belirdi.

    Bu son adımın hemen öncesinde pazar günü Bağdatlı yetkililer bir uyarı yaptı.

    Kuzey Irak'tan gelen petrolün Türkiye'den yasadışı bir şekilde yüklendiği ve Irak Petrol Bakanlığı veya Petrol Pazarlama Kurumu izinlerinin alınmadığını söyledi.

    Irak bu petrolü alan herhangi bir kuruma veya kişiye yasal yaptırımlarda bulunacağını da duyurdu.

    Türk ve Kürt yetkililerinin açıklamalarına göre Ceyhan Limanı'ndan 23 Mayıs'ta yola çıkan gemiye aralık ayından bu yana Kürdistan'dan yaklaşık pompalanan iki milyon varil petrolün neredeyse yarısı yüklendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow