hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya'ya gidecek

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusyaya gidecek
    expand

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetiyle Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanya'sına karşı İkinci Dünya Savaşı'nda elde ettiği zaferin 70. yılı kutlamalarına katılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus basınında yer alan haberlere göre, Kuzey Kore'nin Çin'le soğuk ilişkilere rağmen, Rusya ile ilişkileri geliştirmek istediği vurgulandı. Kuzey Kore lideri Kim, 2011 sonunda iktidara gelmesinin ardından ilk kez bir yurt dışı ziyareti gerçekleştirmiş olacak.

    TASS'a konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, İkinci Dünya Savaşı'nın yıl dönümü kutlamaları için Kuzey Kore lideri Kim'e davetiye gönderildiğini doğruladı.

    "Milliyetçilik yapayım derken rezil oldu"

    Kremlin danışmanı Yuri Uşakov da 22 Aralık'ta basına yaptığı değerlendirmede, "Pyongyang'dan ilk işaretler geldi. Kuzey Kore lideri büyük bir ihtimalle etkinliklere katılmak için Moskova'ya gelecek" bilgisini paylaşmıştı. Uşakov açıklamasında Hitler karşıtı cephede yer alan bir çok ülke liderinin de kutlamalara davet edildiğini ifade etmişti.

    Bahçeli'ye saraydaki fotoğrafı sordular

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un özel temsilcisi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Üyesi Choe Ryong Hae ile Kasım ayında görüşmüştü. Kremlin'den yapılan açıklamada özel temsilcinin Putin'e Kim Jong Un'un özel mesajını ilettiği belirtilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya, 9 Mayıs'ta Nazi Almanya'sına karşı kazanılan zaferin 70. yılını Kızıl Meydan'da düzenlenecek törenlerle kutlayacak.

    Kızıl Meydan'da 2005'de düzenlenen 60'ıncı yıl törenlerine ABD, Fransa, Almanya, Japonya ve Çin liderleri katılmıştı.

    John Kerry: "İyi kötü ayrımı yapılmamalı"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow