hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra’da evsizlere karşı çivili skandal önlem!

    Londra’da evsizlere karşı çivili skandal önlem
    expand

    Londra’da evsizlerin kentin lüks semtlerinde sokaklarda yatıp kalkmasını önlemek için uygulanmaya başlanan metal çivi uygulaması insan hakları kuruluşlarının tepkisine yol açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daily Telegraph’ın haberine göre Londra Belediyesi, Southwark Köprüsü Yolu gibi lüks semtlerde evsizlerin yatıp kalktığı kuytu yerlerin tabanına metal çiviler yerleştirdi. Evsizlerinin buralarda yatıp kalkmasını ve dolayısıyla ‘görüntüyü bozmasını’ engellemeyi amaçlayan projenin fotoğrafları bir anda internet paylaşım sitelerinde günün konusu oldu.

    'Evsizlere güvercin muamelesi yapılması kabul edilemez'
    İnsan hakları kuruluşları ve birçok Londralı skandala tepki göstererek çivilerin kaldırılması için kampanya başlattı. Bazıları evsizlere karşı bu ‘önlemi’, güvercinlerin konmaması için bazı bina ve duvarlara yerleştirilen çivilere benzeterek duruma tepki gösterdi.

    4 cm uzunluğundaki kör uçlu çivilerle alınan önlemi ‘insanlık dışı’ diye niteleyip eleştiren insan hakları eylemcileri, ‘evsiz insanlara güvercin muamelesi yapmanın kesinlikle kabul edilemez olduğunu’ vurugladı. Eylemciler, çivilerin kaldırılması için bir imza kampanyası da başlattı.

    Londra’da evsizlere karşı çivili skandal önlem

    Bölge sakinleri memnun
    Ancak 2 odalı bir dairenin fiyatının 900 bin sterlini bulduğu Southwark semti sakinleri ise ‘çivilerin yerleştirilmesinden memnundu.’ Bölge sakini Mark Hicks, “Bence bu çiviler oldukça iyi bir fikir. Gece eve döndüğümüzde kapının önünde sarhoş evsizler bulurduk. Eğer bu çiviler böyle sahnelerin yaşanmasını önleyecekse ne güzel” dedi.

    Evsizlere yardım etmek ve onları yeniden topluma kazandırmak için çalışan St Mungo’s Broadway Yardım Derneği Başkanı Howard Sinclair ise ‘çivi uygulamasını’ eleştirdi. Sinclar, “Sokaklarda uyuyan insanlar için gerekli yardımı sağlamak yerine bu tip önlemler almak çok ama çok yanlış. Toplum olarak hedefimiz bu insanların kendilerine bir ev bulmasını sağlamak olmalı, onları gözümüzün önünden çekilmeye zorlamak değil” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow