hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Londra'da PKK yanlıları IŞİD'e karşı yürüdü

    Londrada PKK yanlıları IŞİDe karşı yürüdü
    expand

    Londra'da dün bine yakın PKK yanlısı IŞİD saldırılarını protesto etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PKK yanlısı protestocular, önde APO bayraklarıyla İngiliz polisinin sıkı güvenlik önlemleri altında Haringey'de iki katlı kırmızı otobüsler arasında yürüdüler.

    Çoğunluğu kadın göstericilerden oluşan protestoda, IŞİD'e karşı eylemlerin bugünden itibaren açlık greviyle sürdürüleceği ilan edildi. Açlık grevinin bugün saat 18'de Trafalgar Meydanı'nda başlayacağı öğrenildi.

    Geçen hafta Trafalgar Meydanı ve Oxford Street'te Irak ve Suriye'deki IŞİD saldırılarını protesto eden Britanya Demokratik Güç Birliği'nin cumartesi günü saat 13'de Angel Corner'da başlayıp Manor House'a kadar süren protesto yürüyüşüne 2 bin kişi katılmıştı.

    68 devrimci kuşağın önde gelen isimlerinden gazeteci yazar Mustafa Yalçıner, yaptığı konuşmada "ABD ve AB Irak ve Şengal'deki katliamlara şimdiye kadar göz yumdu. Kürtleri IŞİD ile terbiye etmek istedi. IŞİD terörü ne zaman kendi çıkarlarını tehdit etti o zaman müdahale etmeye başladılar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz hafta Türkçe ve Kürtçe konuşan halka hitap eden derneklerin oluşturduğu Britanya Demokratik Güç Birliği Platformunu'nun Türklerin yoğun yaşadığı Haringey'de IŞİD saldırılarını protesto gösterileri sürmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow