hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lugansk Halk Cumhuriyeti kurulduğunu ilan ettiler

    Lugansk Halk Cumhuriyeti kurulduğunu ilan ettiler
    expand

    Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk Bölgesindeki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Lugansk Halk Cumhuriyeti kurulduğunu ilan etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehir merkezinde Rusya yanlılarının gerçekleştirdiği mitingde, Halk Valisi seçildiği belirtilen Valeriy Bolotov, dün gerçekleştirilen referanduma Lugansk bölgesinde yaşayan halkın yüzde 96,2 katıldığını, yüzde 75'lik bölümün bağımsızlık ve özerklik için "evet" oyu kullandığını öne sürdü.

    Bolotov, "Kanlı Kiev yönetiminin karışmayacağı, bağımsızlık yolunda ilerleyecekleri bir yönetim şekli oluşturduklarını, bundan böyle bağımsız bir hayata başladıklarını" belirterek Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ve yapılan referandumla artık bağımsız bir bölge olduklarını ilan etti.

    Kiev yönetiminden anayasa değişikliği talebi
    Öte yandan Lugansk Bölge Konsey Başkanlığından, bugün gerçekleştirilen oturumdan sonra yapılan açıklamada, Kiev yönetiminden referandumu tanımasını ve bölgeye özerklik sağlanması hususunda anayasada gerekli değişikliklerin yapılması talebinde bulunuldu.

    Açıklamada, "11 Mayıs'ta halkın büyük katılım gösterdiği referandum gerçekleşmiştir. Halk, Ukrayna'nın bugünkü geldiği ortamda yaşamak istememektedir. Yasal haklarını kullanarak bir seçim yapmışlardır. Biz de merkez hükümetten bu sese kulak vermelerini ve gerekli ve federal sisteme geçmek için en kısa zamanda anayasal değişiklikleri gerçekleştirmelerini talep ediyoruz" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow