hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Makedonya'da bisiklet hırsızlığı etnik çatışmaya döndü

    Makedonyada bisiklet hırsızlığı etnik çatışmaya döndü
    expand

    Arnavut asıllı bir gencin Makedon asıllı bir gencin bisikletini çaldıktan sonra bıçaklayarak öldürmesi Makedonya'da etnik çatışmaya döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Makedonya'nın başkenti Üsküp'de iddiaya göre, Arnavut asıllı 19 yaşındaki N.E. isimli genç, Makedon asıllı 18 yaşındaki A.P. isimli  gencin bisikletini çaldı.

    İki genç arasında çıkan kavgada 19 yaşındaki N.E., Makedon asıllı A.P'yi bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan cinayet zanlısı kısa süre sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

    Cinayetin duyulmasının ardından sokağa dökülen bir grup Makedon, çok sayıda araç ve işyerine zarar verdi. Arnavutların sahip olduğu bazı işyerlerini de ateşe veren gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Grubu dağıtan polis, bazı göstericileri de gözaltına aldı.

    İçişleri Bakanı'ndan sağduyu çağrısı

    Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankuloska, cinayetten kısa bir süre sonra zanlının polis tarafından yakalanarak gözaltına alındığını söyledi.

    Bakan Yankuloska, gerginlik yaratarak bölgede işyerleri ve araçları kundaklayan 18 şüphelinin de yakalandığını kaydetti. Yankuloska, olayın etnik gerginliğe sebebiyet verecek her türlü eyleme karşı sağduyulu davranılmasını da istedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bütün çağrılara rağmen akşam saatlerinde sokağa dökülen grup polisle çatıştı.

    Göz yaşartıcı bombalar kullanan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Olaylar sırasında yaralananlar ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

    Polisler, gösterilerin önüne geçmek için Gorçe Petrov semtine çıkan  tüm yolları kapattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow