hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Medine'de otelde yangın

    Medinede otelde yangın
    expand

    Suudi Arabistan'ın Medine kentindeki İşrak el-Medine otelinde meydana gelen yangında ilk belirlemelere göre 17 kişi hayatını kaybetti, 130 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, farklı milletlerden 700 umre ziyaretçisinin kaldığı otelde çıkan yangına hemen müdahale edildi.

    Otelin büyük olması ve içerisinde çok sayıda umre ziyaretçisinin bulunması nedeniyle 17 kişi hayatını kaybederken, 130 kişinin yaralandığı belirtildi.

    Medine Valisi Prens Faysal bin Salman Bin Abdulaziz'in emri üzerine daha büyük bir felaketin meydana gelmemesi için İşrak el-Medine otelinin yakınındaki tüm oteller boşaltıldı.

    Medine sivil savunma ekiplerinin tüm birimleriyle saatlerce söndürmeye çalıştığı yangın kontrol altına alındı.

    Yaralılar en yakınlardaki otellere taşındı.

    Yangının çıkış nedenin bilinmediği ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

    Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Medine'deki bir otelde çıkan yangına ilişkin, "Türk umrecilerin de konakladığı oteldeki yangında tek bir vatandaşımızın dahi hayatını kaybetmemesi teselli kaynağımız oldu" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşler, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Medine'de kaldıkları otelde çıkan yangın sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

    Bu tür acı olayların tekrar yaşanmaması dileğini paylaşan İşler, şunları kaydetti:

    "Türk umrecilerin de konakladığı oteldeki yangında tek bir vatandaşımızın dahi hayatını kaybetmemesi teselli kaynağımız oldu. Medine'de yangın çıkan otelde konaklayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yüce Allah'tan bu tür acı olaylar yaşatmamasını niyaz ediyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow