hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mescid-i Aksa'ya kadın güvenlikçi

    Mescid-i Aksaya kadın güvenlikçi
    expand

    Mescid-i Aksa'da tarihte ilk kez kadın güvenlikçi istihdam edileceği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kudüs Vakıflar Dairesi Genel Müdürü Azzam el-Hatib, Mescid-i Aksa tarihinde ilk kez kadın güvenlik görevlisi çalıştıracaklarını söyledi.

    Hatib, "Mescidin kapılarında kadın güvenlik görevlisi çalıştırmaktan bahsetmiyoruz, aksine Kur'an-ı Kerim derslerine katılan çok sayıda kız çocuğu, genç kız ve kadının bulunduğu Kubbetu's Sahra, Aksa'nın güneyindeki Kıble Mescidi ve kütüphanelerde görevlendirmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuşan Hatib, kadınların kendi aralarında daha iyi iletişim kurabilmesi bakımından kadın personelinin istihdam edilmesinin uygun olacağı" dedi.

    Hatib, yerel gazetelere kadro alımı için iş ilanı verdiklerini ifade ederken ilk etapta 10 kişiyi işe alacaklarını kaydetti.

    Halihazırda Mesci-i Aksa'nın girişleri ve meydanında 170 erkek güvenlik görevlisi görev yapıyor.

    TSK, sınırda tampon bölge oluşturulması için hazırlık yapıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail askerleri kısa aralıklarla Mescid-i Aksa avlusuna girerek bölgedeki kadın ziyaretçilere ve Kur'an eğitimi alan öğrencilere müdahale ediyor.

    2013 Mart'ında Mescid-i Aksa'ya yönelik İsrail tarafının baskın ve saldırılarının artması ve bir kız öğrencinin okuduğu mushafın bir İsrail askeri tarafından yerlere savrulup tekmelenmesi, ertesi gün de bazı kız öğrencilerin başlarının yine İsrail polisi tarafından zorla açılması üzerine Aksa'ya Destek Cuması ilan edilmiş, Filistinliler tarafında kitlesel gösteriler düzenlenmişti.

    Osmanlıspor caps'leri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow