hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Kuveyt'e gidiyor

    Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Kuveyte gidiyor
    expand

    Körfez ülkeleri ile Mısır'ın ilişkilerinin tamirinde bir gelişme daha yaşandı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 5 Ocak Pazartesi günü resmi ziyaret için Kuveyt'e gidecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yayınlanan haberde, Sisi'nin göreve geldiği Haziran 2014'ten bu yana ilk defa Kuveyt'e resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

    Ziyaret sırasında Sisi'nin, Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meseleleri görüşeceği kaydedildi.

    Mısır ve Katar arasında buzlar eriyor

    Sisi'ye karşı Türkiye-Katar ittifakı bitti

    Hamas'tan Mısır-Katar uzlaşmasına destek mesajı

    Sisi'nin Kuveyt ziyaretinin ne kadar süreceğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

    Haberde ayrıca, iki ülke arasında güçlü ilişkiler bulunduğunun ve son yıllarda yaşanan olaylarda bu ilişkilerin bir kere daha teyit edildiğinin altı çizilerek, "Kuveyt devleti, Mısır halkına ve iradesine desteğini en kısa sürede ilan etti" ifadesi kullanıldı.

    Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den Müslüman Kardeşler mesajı

    Kuveyt, 3 Temmmuz 2013'te ordunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden almasının ardından Mısır'a destek veren ülkelerin başında geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan, Katar ile arayı düzeltiyor

    Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, hafta içinde devlete ait El-Ahram, El-Ahbar ve El-Cumhuriyye gazetelerinin genel yayın yönetmenlerine verdiği mülakatta "5 Ocak'ta Kuveyt'e bir ziyaret gerçekleştireceğini" açıklamıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow