hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu: ''Filistinlilerle iki devletli çözüm istiyorum''

    Netanyahu: Filistinlilerle iki devletli çözüm istiyorum
    expand

    Seçim kampanyasında Filistin Devleti'nin kurulmasına izin vermeyeceğini söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, söylemini yumuşattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan MSNBC Televizyonu'na konuşan Netanyahu, İsrail- Silistin sorununa iki devletli bir çözüm bulunmasını istediğini söyledi. "Ben tek devletli bir çözüm istemiyorum. Sürdürülebilir, barışçıl bir iki devletli çözüm istiyorum" diyen Netanyahu, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın İsrail'i bir Yahudi devleti olarak tanımayı reddettiğini hatırlattı.

    Abbas'ın İsrail'in var olma hakkını tanımayan Hamas'la birlik hükümeti kurduğuna da dikkat çekti. Netanyahu, seçim kampanyasının sonunda ırkçılığa varan bir söylem geliştirdiğine yönelik iddiaları ise reddetti. Seçimlerden galip çıkan Netanyahu'ya ABD'den tebrik mesajı geldi.

    Amerikan Başkanı Barack Obama İsrail'deki seçimden iki gün sonra Netanyahu'yu arayarak seçim zaferi nedeniyle kutladı. İki lider, İsrail- Filistin meselesinin çözümü dahil bir dizi bölgesel sorunla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmayı sürdürme kararı aldı.

    Erdoğan subaylara seslendi: ''Aldatıldık''

    Afganistan'da zihinsel engelli kadın linç edildi, yakıldı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow