hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Netanyahu: "Kudüs İsrail'in başkentidir ve öyle kalacaktır"

    Netanyahu: Kudüs İsrailin başkentidir ve öyle kalacaktır
    expand

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Kudüs, bizim başkentimizdir, yerleşim birimi değil. Herkes biliyor ki olası bir barış anlaşmasında Kudüs, İsrail'in parçası olarak kalacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Netanyahu, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ilegörüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Harem-i Şerif'inYahudi tapınağı ve Mescid-i Aksa'yı içeren ve Hristiyanlar için kutsal olan yerlere yakın bir konumda bulunduğuna dikkati çekerek, "Çeşitli dinlere inananların bu alana girişine yönelik statükoyu devam ettireceğiz" diye konuştu. "Müslümanların Aksa'da ibadet etme hakkına saygı duyuyoruz" diyen Netanyahu, "Yüzyıllardır ibadetlerini yapıyorlar ve yapmaya da devam edecekler. Ancak şiddete yönelik tahriklere karşıyız ve düzeni sağlamak için her şeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

    Netanyahu, Kudüs'ün çok hassas bir konu olduğunun altını çizerek,"Kudüs bizim başkentimizdir, yerleşim birimi değil. Herkes biliyor ki olası bir barış anlaşmasında Kudüs, İsrail'in parçası olarak kalacaktır" şeklinde konuştu. Ayrıca, İsveç'in geçen ay Filistin'i tanımasına göndermede bulunan Netanyahu, AB ülkelerinin bu tarz adımlar atmasını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi. Mogherini ise ziyaretinin, göreve geldikten sonra AB dışına yaptığıilk seyahat olduğuna dikkati çekerek, "Kudüs'te geçen hafta yaşananlar, son derece üzücüydü. Kahire'de varılan ateşkes anlaşmasının ardından, taraflar arasında doğrudan görüşmelerin sağlanması konusunda yaşanan zorluklar da ayrıcaüzüntü verici" dedi.

    AB'nin her zaman bu görüşmelerden yana olduğunu belirten Mogherini,İsraillerin güvenlik içinde yaşaması, Filistinlilerin de bir devlete kavuşmasından yana olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    WhatsApp'ta mavi tik capsleri

    İnsansız hava aracıyla porno çektiler

    Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları

    İşte "Komünist" ilçede yaşamak için 20 sebep

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow