hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York tarihin en büyük kar fırtınasına hazırlanıyor

    New York tarihin en büyük kar fırtınasına hazırlanıyor
    expand

    ABD'nin kuzeydoğu eyaletleri tarihin en büyük kar fırtınasına hazırlanıyor. Özellikle New York, New Jersey, Connecticut ve Massachusetts eyaletlerinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle kar kalınlığının 1 metreyi geçebileceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde pazartesi akşam saatlerinden sonra etkili olması beklenen fırtınanın saatte 64 km hızla esmesi bekleniyor. Kar yağışının tipiye dönüşmesi, yolların kısa sürede kapanmasına neden olacak. Yetkililer, pazartesi ve salı günü etkili olması beklenen fırtınanın, elektrik kesintilerine sebep olabileceği, bu nedenle insanların en kötü şartlara göre hazırlanmasını istedi.  

    Palandöken'de kar perdelerine çarpan genç hayatını kaybetti

    "Dışarıda olmayın" uyarısı

    Meteoroloji yetkilileri, New York şehri için tarihin en büyük fırtınası ile karşı karşıya kalabileceğini uyarısında bulundu. New York Şehri Belediye Başkanı Bill de Blasio, pazar günü düzenlediği basın toplantısında fırtınanın hafife alınmaması gerektiği belirterek, şehrin gördüğü en büyük kar fırtınası olabileceğini söyledi. Zorunlu olmadıkça insanların evden dışarı çıkmamalarını isteyen Blasio, kar temizleme ve yolları tuzlamak için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti. Blasio, "Pazartesi günü, işinize erken gidin ve erken gelin. Dışarıda hiç zaman kaybetmeyin" şeklinde uyarılarda bulundu.

    Klavyede "Türkçe seferberliği"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    New York'ta okulların tam olarak ne zaman tatil edileceği ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. New Jersey Valisi Chris Christie 2 bin 600 aracın yolları tuzlamak için hazır bekletildiğini duyurdu. Vali Christie, yola çıkan sürücülerin dikkatli olmasını istedi.

    New Jersey'de pazartesi günü bazı bölgelerde okulların kapalı olacağı bildirildi. Massachusetts eyaletinde de 4 bin civarında kar temizleme aracı ile 250 bin ton tuzun hazır bekletildiği bildirildi. 

    Fırtına öncesi 1800 uçak seferi iptal

     Kar fırtınası öncesi Boston ve New York şehirlerine yapılacak bin 800'den fazla uçuşun iptal edildiği açıklandı. Hava yolları şirketleri, yolcuların bilet tarihini değiştirmeleri konusunda kolaylık sağlayacaklarını duyurdu. 

    Almanya'da hastanede gizemli bakteri alarmı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow