hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama IŞİD'le mücadele stratejisini çarşamba günü açıklıyor

    Obama IŞİDle mücadele stratejisini çarşamba günü açıklıyor
    expand

    ABD Başkanı Barack Obama, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüyle mücadele stratejilerini çarşamba günü kamuoyuna açıklayacağını bildirdi. Obama, bu noktada Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün gibi Sünni ülkelerin "adım atmalarına" ihtiyaç olduğunu belirterek "Onların da müdahil olması lazım. Bu onların bölgesi. (IŞİD) onlara bizden daha çok doğrudan tehdit oluşturuyor" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz hafta Galler'deki NATO zirvesinde IŞİD'e karşı çekirdek koalisyon oluşturulacak açıklamasının ardından gelişmeler devam ediyor. ABD Başkanı Barack Obama, salı günü IŞİD'e karşı mücadeleyle ilgili planını kongre liderlerine anlatacak, çarşamba günü de planı açıklayacak.

    NBC televizyonu'nda yayınlanan "Meet The Press" programına katılan Obama, IŞİd'e karşı artık saldırıya geçileceğini söyledi.

    ABD'den yeni hava saldırısı

    Ancak Obama açıklamasında ABD'nin kara birlikleri göndermesi gibi bir durumun olmadığını bir kez daha vurguladı.

    Obama, "ırak savaşına benzer bir şey değil. Daha çok son beş, altı, yedi yıldır giriştiğimiz terörle mücadele kampanyalarına benzer olacak. Amerikan halkının bu tehdidin doğasını, nasıl ele alacağımızı anlamasını ve karşı koyabileceğimize güvenmesini istiyorum" dedi.

    Obama stratejinin sadece ABD'yi içermediğini ve uluslararası bir koalisyon tarafından uygulanacağını belirtti.

    ABD Başkanı, "Sunni ülkelerin adım atmasına ihtiyacımız var. Sadece Suudi Arabistan değil, diğer müttefiklerimiz Urdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye'nin dahil olması gerek. Tehdit, ABD'den çok onlara daha yakın" dedi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow