hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Obama, Putin ile Ukrayna'yı görüştü

    Obama, Putin ile Ukraynayı görüştü
    expand

    Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlılarının binaları işgaliyle süren kriz ABD-Rusya arasında da gerilim unsuru. Bir Rus jeti, ABD'nin Karadeniz'e yeni açılan savaş gemisini taciz etti. ABD Başkanı Obama, Rus lider Putin'le telefonda konuştu. Görüşmeden "diplomasiye devam" mesajı çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kremlin'e göre Rus lider, Obama'ya "Ukrayna'da Rus müdahalesi olduğu yönündeki iddialar doğruluğu sorgulanır bilgilere dayanıyor" mesajını verdi.

    Beyaz Saray'ın açıklamasına göre, görüşme talebi Moskova'dan geldi.

    Obama Putin'e Ukrayna'daki silahlı grupların silahlarını bırakması için "bu gruplar üzerindeki nüfuzunu kullan" çağrısında bulundu.

    ABD-Rusya gerilimi Karadeniz'de de somutlaştı. Amerika'nın Karadeniz'e geçen hafta açılan savaş gemisi USS Donald Cook bir Rus jetinin taciz uçuşuna uğradı.

    90 dakikada 12 kez geminin yakınından geçen jet için Pentagon, "provokatif ve profesyonel olmayan" bir hamle değerlendirmesi yaptı.

    CIA Başkanı John Brennan'ın hafta sonu Kiev'de olduğu da Amerika tarafından doğrulandı, ziyaretin önceden planlanmış avrupa seyahati kapsamında değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow