hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Charlie Hebdo karikatürleri gösteren öğretmene ceza

    Charlie Hebdo karikatürleri gösteren öğretmene ceza
    expand

    Fransa'nın Mulhouse kentindeki bir kolejde öğrencilerine Charlie Hebdo dergisindeki Hz. Muhammet karikatürlerini zorla gösteren öğretmen "4 ay okuldan uzaklaştırma" cezası aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrencilerinin büyük bölümünün Müslüman olduğu belirtilen Mulhouse François Villon Koleji'nde, daha önce bir "ön hazırlık" yapmadan sınıftaki tüm öğrencileri Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammet karikatürlerine bakmaya zorladığı  ve öğrenciler ile girdiği tartışmada öğrencilerden birine "Kalaşnikofunu al ve beni vur" dediği açıklanan Plastik Sanatlar öğretmeni milli eğitim Bakanlığınca okuldan 4 ay uzaklaştırıldı.

    Charlie Hebdo saldırısından bugüne kadar Fransa'nın çeşitli yerlerinde Müslümanlara ait ibadet yerleri, iş yerleri ve okullara 50 kadar saldırı yapıldı. Saldırılar Cami bahçelerine domuz kafası atmaktan iş yeri kundaklanmasına kadar uzanıyor.

    Yine Fransa'nın çeşitli yerlerinde Charlie Hebdo ve market saldırısını yapan terörist zanlıları ile "dayanışma" gösterdiği gerekçesi ile 250 kadar kişi ve öğrenciye en fazlası 4 yıl hapis cezası olmak üzere okuldan uzaklaştırma cezaları verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow