hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pakistan'da intihar saldırısı: 55 ölü

    Pakistanda intihar saldırısı: 55 ölü
    expand

    Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'un Hindistan sınırındaki Wagah sınır kapısında düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere 55 kişinin öldüğü, 118 kişinin yaralandığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pencap Emniyet Müdürü Muştak Ahmad Sukhera, saldırıyla ilgili açıklamasında, Wagah sınır kapısında her gün düzenlenen bayrak töreninin ardından halkın geri döndüğü sırada kalabalığın arasına giren intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlattığını söyledi.

    Sukhera, patlamada ilk belirlemelere göre aralarında kadın, çocuk ve güvenlik görevlilerin de bulunduğu 48 kişinin yaşamını yitirdiğini, 50'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti. Yaralıların Ghurki hastanesine sevk edildiği belirtildi.

    Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in saldırıyı şiddetle kınayarak Pencap hükümetinden olayla ilgili rapor talep ettiği kaydedildi.

    Pakistan İçişleri Bakanlığı, muharrem ayında olası saldırıları engelleyebilmek için ülke genelinde 32 bin güvenlik görevlisinin görevlendirildiğini açıklamıştı.

    3 grup üstlendi

    Bu arada, yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, saldırının sorumluluğunu 3 grup üstlendi.

    Cundullah grubunun saldırının sorumluluğu üstlenmesinin ardından, Pakistan Tehrike Taliban (TTP) Hakim Ullah grubunun Sözcüsü Gimen Mesut, insansız hava aracı saldırısında bir komutanlarının öldürülmesi üzerinde öç almak için saldırı yapıldığını öne sürdü. TTP'in Bölük grubu sözcüsü Esanullah Esan ise saldırıyı Pakistan ordusu tarafından Pakistan Talibanına karşı sürdürülen operasyona tepki olarak düzenlediklerini iddia etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow