hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paris'te "gay pride" yürüyüşü yapıldı

    Pariste gay pride yürüyüşü yapıldı
    expand

    Fransa'nın başkenti başkenti Paris'te, "Gay Pride" adı altında lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin (LGBT) katıldığı yürüyüş yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paris'in Edmond Rostand meydanında başlayan ve Republique meydanında sona eren yürüyüş birbirinden renkli sahnelere sahne oldu.

    YÜRÜYÜŞTEN RENKLİ KARELER

    Yaklaşık 90 dernek ve sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yürüyüşün ardından Republique meydanında konser düzenlendi.

    Paris'in yeni Sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo, yürüyüşüne katılan siyasetçiler arasındaydı. Başkentte gün boyu etkili olan aşırı sağanak yağmurun, gösteri yürüyüşüne katılanların sayısını olumsuz etkilediği bildirildi

    Yürüyüşe katılanlar, taşıdıkları pankartlarla, eşcinsellerin haklarının daha fazla iyileştirilmesini isterken, kendilerine yönelik saldırıları protesto etti.

    Son düzenlenen anketler, Fransa'da eşcinsellere yönelik saldırıların 2013 yılında bir önceki yıla oranla iki misli arttığını ortaya koyuyor.

    Fransa parlamentosunun, eşcinsellere evlenme ve evlat edinme hakkı veren yasayı onaylamasının ardından, bu gruba yönelik saldırıların da arttığı belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow